Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft deze week een operatie ondergaan aan zijn bovenbreuk die hij opliep tijdens de Everts and Friends Charity Race in Genk. Na zijn ongeval hebben chirurgen zijn gebroken been gestabiliseerd met metalen platen en schroeven.

Tijdens de operatie die hij deze week onderging zijn al deze metalen elementen uit zijn been gehaald.
Jeffrey heeft ondertussen al zeven weken van therapie en fysieke voorbereiding achter de rug bij het Red Bull Trainingscentrum in Oostenrijk. Door de operatie zal hij het even een aantal dagen rustig aan moeten doen en zal dan zijn voorbereiding op seizoen 2015 verder zetten.

Pit Beirer, hoofd van KTM Motorsport, zei dat deze operatie een belangrijke stap is voor Jeffrey om binnenkort zonder problemen terug op zijn KTM 250F te stappen. ‘’Het verwijderen van de metalen elementen uit zijn been betekent dat we een stap dichterbij zijn om ons trainingsprogramma op seizoen 2015 op een goede manier aan te kunnen pakken. Jeffrey is een vechter en we kijken er naar uit om hem terug op de motor aan het werk te zien zodra hij groen licht krijgt van zijn dokter’’.

Commentaar Jeffrey Herlings:’’Nu het metaal uit mijn been is, kan de volgende stap genomen worden in mijn herstelproces. Ik kijk er echt naar uit om terug op de motor te stappen zodat ik de nodige trainingsarbeid kan verrichten voor de eerste Grand Prix’’.