Na zijn verrassende optreden in de eerste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in Qatar heeft Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Team er vandaag tijdens de tweede Grand Prix in Thailand twee manchezeges aan toegevoegd. In de warme omstandigheden pakte de rijder uit Elsendorp in beide manches een goede start en domineerde in zowel de eerste als de tweede manche.

In Qatar was hij op 60% van zijn kunnen maar Jeffrey werkt er hard aan om zijn niveau omhoog te werken. Op voorhand was duidelijk dat het door de warmte een zware wedstrijd zou gaan worden. Conditioneel is Jeffrey ijzersterk maar door het tekort aan rijuren op de motor was het toch afwachten hoever hij zou komen. Op zaterdag was al snel duidelijk dat hij zich goed thuis voelde op het circuit want na de snelste tijd in de vrije training en de pre kwalificatietraining zette hij de kwalificatieheat naar zijn hand en veroverde de pole position.

Aan de binnenzijde stond Jeffrey achter het starthek voor de eerste manche. Hij had een goede reactie toen het starthek viel en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Met een goed ritme liep hij gedurende de wedstrijd meer dan tien seconden weg maar nam vanwege de hitte in de slotfase gas terug. Met een voorsprong van acht seconden kwam Herlings totaal leeggereden over de finish.

Tussen de manches in deed Jeffrey er alles aan om zo goed mogelijk te herstellen. De organisatie besloot vanwege de hitte om de tweede manche met vijf minuten in te korten. Gemotiveerd ging hij van start en wist ook ditmaal als leider door de eerste bocht te komen. In een hoog tempo begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers maar probeerde tijdens het rijden wel zoveel mogelijk energie te sparen. Dit lukte goed want Herlings kon het tempo redelijk goed handhaven en zorgde ervoor dat hij de concurrentie op afstand hield. Tevreden kwam hij ook in deze manche als winnaar over de finish en pakte hiermee zijn vierde manchezege van het seizoen.

Met een dubbele mancheoverwinning won Jeffrey het dagklassement in Thailand. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van 22 punten op de Fransman Dylan Ferrandis. Over drie weken gaat het Wereld Kampioenschap verder in Argentinie.
Uitslagen Grand Prix MX2 in Thailand

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Dylan Ferrandis
3 Tim Gajser
4 Pauls Jonass
5 Thomas Covington

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Pauls Jonass
3 Julien Lieber
4 Dylan Ferrandis
5 Thomas Covington
Daguitslag:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Pauls Jonass 40 Pnt
3 Dylan Ferrandis 40 Pnt
4 Thomas Covington 32 Pnt
5 Valentin Guillod 30 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 100 Pnt
2 Dylan Ferrandis 78 Pnt
3 Pauls Jonass 70 Pnt
4 Julien Lieber 62 Pnt
5 Valentin Guillod 58 Pnt