Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in Argentinie een manchezege weten te boeken.

In de eerste manche kwam de rijder uit Elsendorp ten val waarbij zijn motor zodanig veel schade opliep, dat hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten.

Het circuit van Patagonia was mooi met veel technische schansen erin en een zanderige ondergrond. Jeffrey had het op zaterdag goed naar zijn zin op de baan en wist nadat hij de snelste tijd neer had weten te zetten in de trainingen ook de kwalificatieheat met ruime voorsprong te winnen. Op de finish was zijn voorsprong meer dan twintig seconden en pakte hiermee zijn derde pole position van het seizoen.

In de eerste manche had Jeffrey teveel wielspin toen het starthek naar beneden klapte waardoor hij er bij het indraaien van de eerste bocht niet goed bij zat. Tijdens de eerste ronde baande hij zich een weg naar voren en nam al snel de derde plaats in handen. Echter bij het oprijden van een dubbelsprong wisselde de rijder voor hem ineens van spoor. Jeffrey kon daardoor niet vol doorspringen en kwam tekort. Bij de landing werd hij door een andere rijder aangetikt en dit had een flinke valpartij tot gevolg. De motor liep hierbij dusdanig veel schade op waardoor hij mede door een gebroken stuur zijn weg niet meer kon vervolgen en de wedstrijd moest verlaten. Tevens had Jeffrey zijn pols en enkel bezeert bij de valpartij.

Tussen de manches in werd de KTM machine van Jeffrey geprepareerd voor de tweede manche en ook werd zijn zere enkel met ijs behandeld. Gedreven bereidde hij zich voor en wist een veel betere start te pakken als in de eerste manche. Gelijk opende hij de aanval en nam tijdens de eerste ronde de koppositie in handen. De rijder uit Elsendorp bouwde zijn tempo rustig op en begon gedurende de wedstrijd steeds verder weg te lopen bij zijn achtervolgers. Hij controleerde de wedstrijd en sloot de manche met een veilige voorsprong winnend af.

Omdat Jeffrey in de eerste manche niet tot scoren kwam, heeft Dylan Ferrandis veel punten op hem goed kunnen maken. Na drie wedstrijden staan beide rijders gelijk in punten maar omdat Jeffrey meer mancheoverwinningen heeft, mag hij over drie weken tijdens de Grand Prix van Trentino met de rode plaat op zijn motor starten.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Argentinie:

Eerste manche:
1 Dylan Ferrandis
2 Pauls Jonass
3 Max Anstie
4 Julien Lieber
5 Jeremy Seewer
DNF Jeffrey Herlings

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Dylan Ferrandis
3 Pauls Jonass
4 Tim Gajser
5 Jeremy Seewer

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 125 Pnt
2 Dylan Ferrandis 125 Pnt
3 Pauls Jonass 112 Pnt
4 Aleksandr Tonkov 82 Pnt
5 Thomas Covington 81 Pnt