Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de vierde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento goede zaken gedaan in de strijd om de titel.

Met een eerste en een tweede plaats in de manches heeft hij zijn voorsprong op Dylan Ferrandis uit weten te bouwen naar dertien punten.

Door zijn valpartij in de Grand Prix van Argentinie had hij in de afgelopen drie weken niet zijn volledige rijschema af kunnen werken. Jeffrey had namelijk last van zijn knie en besloot om naar zijn lichaam te luisteren en minder te trainen dan dat hij normaal doet. Ondanks dit ging het op zaterdag lekker met de rijder uit Elsendorp en nadat hij in beide trainingen het snelste was geweest, wist hij ook de kwalificatieheat naar zijn hand te zetten.

In de eerste manche startte Jeffrey rond de vijfde plaats en begon gelijk aan een opmars naar voren. Binnen twee ronden wist hij de koppositie over te nemen en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Met een constant tempo werd zijn voorsprong steeds groter en dit zorgde ervoor dat hij de manche met een verschil van zestien seconden op Tim Gajser winnend af wist te sluiten.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed en ditmaal kwam hij pas rond de tiende plaats door de eerste bocht. Jeffrey moest aan een inhaalrace beginnen maar het kostte hem tijd voordat hij zich op had weten te werken naar een tweede plaats. Op het moment dat hij aan kwam op een tweede plaats keek hij tegen een achterstand aan van meer dan vijf seconden en had hij nog slechts een aantal ronden om dit dicht te rijden. Even leek het of Herlings het ok vond maar in de slotfase begon hij aan te zetten. In de laatste ronde kwam hij aan het achterwiel van Gajser maar bij het uitkomen van een bocht kreeg hij een highsider en kwam ten val. Wel wist Herlings achter Gajser op een tweede plaats over de finish te komen en deed hiermee belangrijke zaken in de strijd om de wereldtitel.

Met een 1-2 in de manches eindigde Jeffrey op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap blijft hij aan de leiding staan en heeft een voorsprong van dertien punten op tweede man, Dylan Ferrandis uit Frankrijk. Volgend weekend staat de vijfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap op het programma in het Nederlandse Valkenswaard.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Italie:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Tim Gajser
3 Jordi Tixier
4 Max Anstie
5 Dylan Ferrandis

Tweede manche:
1 Tim Gajser
2 Jeffrey Herlings
3 Jordi Tixier
4 Dylan Ferrandis
5 Benoit Paturel

Daguitslag MX2:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 47 Pnt
3 Jordi Tixier 40 Pnt
4 Dylan Ferrandis 34 Pnt
5 Max Anstie 32 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 172 Pnt
2 Dylan Ferrandis 159 Pnt
3 Pauls Jonass 133 Pnt
4 Tim Gajser 126 Pnt
5 Julien Lieber 101 Pnt