Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de zesde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Spaanse Talavera de la Reina op een haar na de Grand Prix zege gemist.

Herlings won na een gecontroleerde wedstrijd de eerste manche.

In de tweede manche kwam hij in de beginfase hard ten val en moest van rond de twintigste plaats terug naar voren komen. Na een zinderende inhaalrace kwam hij nog op een zevende plaats over de finish waarmee hij op een punt de GP zege miste!

De weersomstandigheden waren warm in Spanje. Met temperaturen boven de dertig graden was het belangrijk om slim met de energie om te gaan. Op zaterdag verliep alles soepel voor de rijder uit Elsendorp. Hij zette in de pre kwalificatietraining de snelste tijd op de klokken en nam in de kwalificatieheat een goede start. De wedstrijd werd rustig opgebouwd en in de slotfase zette hij de aanval in op leider Thomas Covington. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie over en veroverde de pole position.

Geconcentreerd bereidde hij zich voor op de eerste manche. Hij reageerde goed toen het starthek viel en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval en wist in de tweede bocht al de leiding over te nemen van Aleksandr Tonkov. In de bloedhete weersomstandigheden zette Jeffrey een constant tempo in en reed gecontroleerd aan de leiding. Ondanks het feit dat Max Anstie hem wist te volgen, bleef hij gewoon zijn ding doen. In de slotfase voerde hij het tempo op en slaagde erin om een gat van meer dan vijf seconden te slaan en de manche winnend af te sluiten.

De tweede manche was een stuk spannender. De rijder uit Elsendorp kwam niet goed uit de start maar wist al snel plaatsen winst te boeken. Echter in de beginfase kreeg hij op een glad gedeelte van de baan een highsider en vloog out of control over een tafelberg. Herlings ging voorover en kwam hard ten val. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar toch ging Herlings met een beschadigde motor terug in de achtervolging. Hij viel helemaal terug tot rond de twintigste plaats maar wist na een zinderende inhaalrace toch nog helemaal terug te komen naar een zevende plaats. Hiermee miste hij de dagzege op slechts 1 punt.

Met een 1-7 in de manches eindigde Jeffrey op een tweede plaats in het dagklassement. Met dit resultaat heeft hij goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel en heeft zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 56 punten. Over twee weken gaat het Wereld Kampioenschap verder in het Britse Matterley Basin. Aankomende donderdag zal Jeffrey starten in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Spanje:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Max Anstie
3 Jordi Tixier
4 Pauls Jonass
5 Aleksandr Tonkov

Tweede manche:
1 Valentin Guillod
2 Tim Gajser
3 Dylan Ferrandis
4 Jordi Tixier
5 Julien Lieber
7 Jeffrey Herlings

Daguitslag MX2:
1 Valentin Guillod 40 Pnt
2 Jeffrey Herlings 39 Pnt
3 Jordi Tixier 38 Pnt
4 Max Anstie 34 Pnt
5 Tim Gajser 32 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 261 Pnt
2 Dylan Ferrandis 205
3 Pauls Jonass 177 Pnt
4 Tim Gajser 169 Pnt
5 Valentin Guillod 169 Pnt