Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team is in de zevende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Britse Matterley Basin dicht bij de eindzege gekomen.

De rijder uit Elsendorp kampt momenteel met een pijnlijke rug en schouder, opgelopen bij zijn val in de tweede manche van de Grand Prix in Spanje. Ondanks dit wist hij na een spannend slot toch de eerste manche te winnen. In de tweede manche slaagde hij er ondanks verwoede pogingen niet in om de kopman te passeren en moest daardoor genoegen nemen met een tweede plaats.

Na de valpartij in de tweede manche in Spanje kampte Jeffrey in de week na de wedstrijd met pijn in zijn rug en schouder. Omdat hij dacht dat het allemaal wel mee viel, besloot hij om de wedstrijden in Rhenen en Wuustwezel gewoon te rijden. Echter tijdens deze wedstrijden bleef de pijn aanhouden waardoor hij besloot om het in de week voor Engeland rustiger aan te doen. Toch was de pijn nog niet helemaal verdwenen maar Jeffrey wilde er het beste van maken en proberen om zo hoog mogelijk te scoren.

Op zaterdag kon hij zijn draai niet goed vinden op het circuit. Daarnaast had hij tijdens het rijden nog last van zijn rug waardoor hij in de kwalificatieheat niet verder kwam dan een derde plaats. Toch verzekerde hij zich met deze derde positie van een goede startplaats en wilde er in de manches het beste van maken.

In de eerste manche kwam Jeffrey niet goed weg bij de start en moest van een plaats of acht terug naar voren komen. Al snel wist hij zich op te werken naar een derde plaats maar kon opdat moment het hoge tempo van de twee kopmannen niet volgen. Er ontstond een gat van zo’n vijf a zes seconden en het leek erop dat Jeffrey geen antwoord had op de twee kopmannen. Echter in de slotfase begon hij te versnellen en sloeg toe toen de twee leiders met elkaar in gevecht gingen. In twee bochten tijd stootte hij door van een derde naar een eerste plaats en gaf de eerste plaats tot aan de finish niet meer uit handen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Al snel nam hij de tweede plaats in handen en begon te jagen op leider Valentin Guillod. Toen hij aan het achterwiel kwam, wist hij de Zwitser een keer te passeren maar deze sloeg gelijk terug waardoor Jeffrey op een tweede plaats bleef rijden. Hij bleef de druk op de ketel houden en begon in de slotfase echt aan te zetten. Ondanks verwoede pogingen slaagde hij er niet in om de koppositie over te nemen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap heeft hij zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 92 punten. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Villars Sous Ecot.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Engeland:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Valentin Guillod
3 Max Anstie
4 Pauls Jonass
5 Jordi Tixier

Tweede manche:
1 Valentin Guillod
2 Jeffrey Herlings
3 Jordi Tixier
4 Pauls Jonass
5 Jeremy Seewer

Daguitslag MX2:
1 Valentin Guillod 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 47 Pnt
3 Jordi Tixier 36 Pnt
4 Pauls Jonass 36 Pnt
5 Max Anstie 35 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 308 Pnt
2 Valentin Guillod 216 Pnt
3 Pauls Jonass 213 Pnt
4 Dylan Ferrandis 205 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 189 Pnt