Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft de achtste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Franse Villars Sous Ecot weten te winnen.

De rijder uit Elsendorp wist beide manches winnend af te sluiten en vergrootte hiermee zijn tussenstand in de strijd om de wereldtitel naar 112 punten.

Het weekend begon op zaterdag met een tegenslag voor Jeffrey. In de kwalificatieheat kwam hij in de beginfase met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. Van buiten de top twintig moest hij terug naar voren komen en had op het snelle circuit veel werk te doen om plaatsen winst te boeken. Met mooie inhaalmanoeuvres kwam hij terug naar de zesde plaats maar vlak voor de finish hield zijn motor ermee op. Herlings probeerde hem nog aan te krijgen maar slaagde hier niet in en kwam dus niet over de finish. Dit betekende voor Jeffrey dat hij in beide manches op zondag pas laat op mocht rijden naar het starthek en dus geen ideale startplaats had.

Ondanks zijn mindere startplaats pakte hij in de eerste manche een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase reed hij zonder problemen aan de leiding maar door een valpartij viel hij terug naar een tweede plaats. Omdat hij even niet in zijn ritme kon komen, wist ook Valentin Guillod hem te passeren. Na een aantal ronden vond hij zijn ritme terug en ging in de aanval. Herlings en Guillod wisten leider Jordi Tixier te passeren en gingen samen de strijd aan om de overwinning. Met nog twee ronden te gaan nam Herlings de leiding over en wist Guillod achter zich te houden tot over de finish.

Ook in de tweede manche slaagde Jeffrey erin om kopstart te pakken en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij zette een constant tempo in en wist de koppositie goed in handen te houden. Wel stond hij lang onder druk van Tim Gajser maar reed een gecontroleerde wedstrijd en won de manche met een voorsprong van vijf seconden.

Met een dubbele mancheoverwinning won Jeffrey zijn 47ste Grand Prix in zijn carriere. In de tussenstand om het Wereld Kampioenschap heeft hij zijn voorsprong verder uit weten te bouwen naar 112 punten. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Maggiora.

Uitslagen Grand Prix MX2 in Frankrijk:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Valentin Guillod
3 Jordi Tixier
4 Tim Gajser
5 Pauls Jonass

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Tim Gajser
3 Jordi Tixier
4 Pauls Jonass
5 Max Anstie

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 40 Pnt
3 Jordi Tixier 40 Pnt
4 Pauls Jonass 32 Pnt
5 Valentin Guillod 30 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 358 Pnt
2 Valentin Guillod 246 Pnt
3 Pauls Jonass 245 Pnt
4 Jordi Tixier 229 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 218 Pnt