Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft vandaag het Brits Kampioenschap MX2 in Hawkstone Park weten te winnen.

De rijder uit Elsendorp zette gelijk in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken en voegde daar later op de dag drie klinkende mancheoverwinningen aan toe. In alle drie de manches wist hij de Brit Max Anstie voor te blijven.

Voor Herlings was de wedstrijd in Hawkstone Park een goede training op de negende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2, die volgende week zondag in het Italiaanse Maggiora op het programma staat. Ook Davy Pootjes van het Red Bull KTM Team deed het netjes in Hawkstone Park. Nadat hij in de eerste manche was uitgevallen met een kapotte versnellingsbak wist hij in de tweede en derde manche vijfde en derde te worden.

Eerste manche MX2
1 Herlings
2 Anstie
3 Lenoir
4 MacKenzie
5 Clarke
6 Sterry
7 Watson
8 Todd
9 Trickett
10 Bayliss
11 Dunn

Tweede manche MX2
1 Herlings
2 Anstie
3 Lenoir
4 Watson
5 Pootjes
6 Sterry
7 MacKenzie

Derde manche MX2
1 Herlings
2 Anstie
3 Pootjes