Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft zijn voorsprong in het wereldkampioenschap MX2 flink uit weten te bouwen in het Italiaanse Maggiora. Ondanks dat de rijder uit Elsendorp na een slechte start in de eerste manche niet verder kwam dan een zesde plaats, stelde hij in de tweede manche orde op zaken en vergrootte zijn voorsprong naar 139 punten.

Op het legendarische circuit van Maggiora begon het weekend niet helemaal naar wens voor Jeffrey. Hij zat in de vrije training niet lekker in zijn ritme en kwam niet verder dan een derde tijd. Voor de pre kwalificatietraining werden er een aantal wijzigingen aan de motor doorgevoerd en dit pakte goed uit. Herlings zat lekker op de motor en wist de snelste tijd op de klokken te zetten. Later op de dag voegde hij daar een beheerste zege in de kwalificatieheat aan toe waarmee hij in beide manches op zondag vanaf pole position kon starten.

Op zondagochtend kwam de regen met bakken uit de lucht. Door het vele regenwater veranderde het circuit in een grote modderpoel. Omdat de omstandigheden dusdanig slecht waren besloot Jeffrey om de warm up over te slaan om zo het materiaal te sparen voor de eerste manche.

Een goede start was de sleutel tot succes in de eerste manche. Echter toen het starthek viel, werd hij ingesloten en dook hierdoor pas als laatste de eerste bocht in. Er gebeurde veel in de eerste ronde maar Jeffrey kwam er goed tussendoor en kwam in de top tien voorbij start/finish. Het was een echte overlevingstocht en daardoor besloot Jeffrey om geen gekken dingen te doen en te proberen zover mogelijk terug naar voren te komen. Beheerst reed hij naar een zesde plaats en scoorde hiermee vijf punten meer als zijn naaste belager in de strijd om de wereldtitel, Valentin Guillod, die als elfde finishte.

In de tweede manche stelde Jeffrey orde op zaken en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Hij wist Tim Gajser op veilige afstand te houden en won de manche.

Met een 6-1 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft hij in Maggiora goede zaken gedaan want hij heeft zijn voorsprong van 112 punten uit weten te bouwen naar 139 punten. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Italie:
1 Tim Gajser 42 Pnt
2 Jeffrey Herlings 40 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Aleksandr Tonkov 38 Pnt
5 Brent van Doninck 30 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 398 Pnt
2 Valentin Guillod 259 Pnt
3 Pauls Jonass 259 Pnt
4 Aleksandr Tonkov 256 Pnt
5 Tim Gajser 251 Pnt