Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal zijn sleutelbeen gebroken.

De rijder uit Elsendorp pakte in de eerste manche een goede start maar in de kopgroep rijdend verloor hij op de eerste springbult de controle over de motor en kwam hard ten val.

Na de valpartij merkte Jeffrey gelijk dat er iets niet goed zat en verliet teleurgesteld de wedstrijd. Nader onderzoek wees uit dat hij een breuk op heeft gelopen in zijn sleutelbeen. Gelukkig lijkt het erop dat het om een nette breuk gaat. Vanavond brengt Jeffrey nog een bezoek aan zijn eigen dokter in het ziekenhuis van Herentals en zoals het er nu naar uitziet zal hij vanavond of anders uiterlijk morgen geopereerd worden.

Ondanks dat Jeffrey vandaag niet tot scoren kwam in Duitsland, heeft hij nog een voorsprong van 100 punten in de strijd om de wereldtitel. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.