Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla succes en tegenslag gekend.

De rijder uit Elsendorp won ondanks dat hij twee weken geleden zijn sleutelbeen heeft gebroken de eerste manche maar in de tweede manche ging het gelijk na de start fout. Jeffrey kwam ten val en liep hierbij een diepe snee op in zijn pink en daarnaast is deze ook uit de kom geschoten.

Jeffrey rende gelijk na de valpartij terug naar de pits om zich te laten verzorgen. Bij de EHBO post is zijn pink weer terug in de kom gezet. Vervolgens is hij richting het ziekenhuis vertrokken om de diepe snijwond te laten hechten. Tot op dit moment heeft Jeffrey overal goed gevoel in zijn pink!

Na de wedstrijd in Zweden staat Jeffrey nog steeds aan de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap MX2. Zijn voorsprong op tweede man Tim Gajser bedraagt nog 78 punten. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma in het Letse Kegums. Of Herlings op tijd fit zal zijn om hier van start te gaan, is op dit moment onduidelijk.

Daguitslag MX2
1, Tim Gajser, SLO, Honda, (2 – 1)
2, Valentin Guillod, SUI, Yamaha, (3 – 4)
3, Jeremy Seewer, SUI, Suzuki, (7 – 2)
4, Vsevolod Brylyakov, RUS, Honda, (5 – 5)
5, Brian Bogers, NED, KTM, (8 – 8)
6, Brent van Doninck, ESP, Honda, (6 – 11)
7, Jeffrey Herlings, NED, KTM, (1 – DNF)
8, Roberts Justs, LAT, KTM, (11 – 9)
9, Jordi Tixier, FRA, Kawasaki, (24 – 3)
10, Benoit Paturel, FRA, Yamaha, (12 – 10)

Tussenstand Wereld Kampioenschap MX2:
1. Herlings, 423
2, Gajser, 345
3, Guillod, 335
4, Seewer, 311
5, Jonass, 307
6, Tixier, 306
7, Max Anstie, GBR, Kawasaki, 262
8, Julien Lieber, BEL, Yamaha, 259
9, Aleksandr Tonkov, RUS, Husqvarna, 256
10, Dylan Ferrandis, FRA, Kawasaki, 205