Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team is in de kwalificatieheat voor de Grand Prix van Tsjechie opnieuw geblesseerd geraakt. De rijder uit Elsendorp kwam na een slechte start terug naar voren gereden maar tijdens zijn inhaalrace brak zijn KTM achter weg en kwam hij ten val. Jeffrey stond snel weer naast zijn motor maar net op het moment dat hij op wilde stappen, kwam Jordi Tixier eraan gesprongen en die sprong op hoge snelheid tegen het been van Jeffrey aan. Hierbij raakte zijn heup uit de kom.

Zijn heup is er onder narcose terug in gezet. Op zich ziet alles er goed uit maar wel was er op de foto een scheurtje te zien. Jeffrey zal zo snel mogelijk richting Nederland komen om zich hier op maandag bij dokter Claes in Belgie te melden om een MRI scan van zijn heup te laten maken.

Herlings zal door deze blessure minimaal acht weken buiten de strijd zijn waardoor hij ook dit jaar de wereldtitel zal missen!