Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft in goed overleg met zijn dokter Toon Claes besloten om zijn lichaam in de komende drie maanden volledig te laten herstellen.

Dit zal ervoor zorgen dat de rijder uit Elsendorp in november met een schone lei aan de voorbereiding op een nieuw seizoen kan beginnen.

Op zaterdagmiddag in de kwalificatieheat voor de Grand Prix van Tsjechie kwam Herlings ten val en werd vervolgens op hoge snelheid aangereden door Jordi Tixier. De heup van Jeffrey schoot hierbij uit de kom en hierbij zag hij zijn kansen op een nieuwe wereldtitel in rook op gaan.

Op zondagmiddag is Herlings vanuit Tsjechie overgevlogen naar Nederland waar hij op zondagavond gelijk in het ziekenhuis van Herentals een kijkoperatie heeft ondergaan. Alles is goed hersteld in zijn heup en niets staat hem een volledig herstel in de weg.

Jeffrey zal het de komende zes weken rustig aan moeten doen, dit is van groot belang voor het herstel van zijn heup. Of hij volgend jaar in de MX2 of MXGP klasse zal starten is op dit moment nog niet bekend. Hier zullen later dit jaar nog gesprekken over volgen!