Hij zweeg een maand na zijn zware crash in Tsjechië, maar nu spreekt Jeffrey Herlings. Voor het eerst. Vrijuit.

Over zijn rampjaar, de Grand Prix’s die steeds gevaarlijker worden en de toekomst. “Ik ben nog steeds blij dat mijn seizoen nu klaar is. Dit jaar ben ik nooit de echte Jeffrey Herlings geweest.”

De rolstoel is altijd in de buurt, net als de krukken. Jeffrey Herlings (20) sjouwt door de tuin van de ouders van zijn vriendin in Kerkdriel, kijkt meewarig naar de hond en geef hem een snoepje. “Luisteren doet hij niet, alleen als hij wat te vreten krijgt.” Het is maandag en ‘The Bullet’ luistert naar wat gekef in plaats van het gebrul van zijn KTM. Het wereldkampioenschap is in volle gang. Het zal wel. De laatste Grand Prix, gisteren in Italië? “Niet gezien joh, niet eens de tv aan gehad.” De crossmotor is nog nooit zo ver weg geweest.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.