Na een zware heupblessure waardoor Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team zes maanden geen wedstrijden meer had gereden, maakte hij vandaag in de eerste wedstrijd om het Italiaans kampioenschap in Alghero een sterke comeback. Herlings won op overtuigende wijze de MX2 manche en kwam in de sterk bezette superfinale vanuit het middenveld helemaal terug naar een vierde plaats.

De voorbereiding op deze wedstrijd was perfect verlopen en dit zorgde ervoor dat de rijder uit Elsendorp fit aan de start kwam. Toch is het altijd even afwachten hoe zo’n eerste wedstrijd verloopt omdat het heel anders is dan een training. Op het zandcircuit van Alghero voelde Jeffrey zich als een vis in het water. Gelijk in de kwalificatie liet hij er geen gras over groeien en perste er een hele snelle tijd uit waarmee hij de pole position pakte. Het verschil met de tweede man was zo’n twee seconden waarmee hij zag dat het met zijn snelheid wel goed zit.

Ontspannen stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Toen het starthek viel, vertrok de Red Bull KTM als een speer en als leider dook hij de eerste bocht in. Gelijk zette hij een hoog tempo in en probeerde een gat te slaan op Thomas Covington. Hoe langer de manche duurde des te verder liep hij weg. Strak rijdend legde hij iedereen zijn wil op en won de manche met een voorsprong van 1 minuut 20 sec op de tweede man.

Aan het einde van de dag namen de snelste MX2 rijders het op tegen de snelste MX1 rijders. Ondanks dat Jeffrey goed weg kwam bij de start, werd hij er op het rechte stuk uitgetrokken door een aantal MX1 rijders en dook daardoor pas in het middenveld de eerste bocht in. Het tempo lag hoog en hierdoor was het in de beginfase moeilijk om snel plaatsen winst te boeken. Jeffrey bleef gaan en begon vooral in het tweede deel van de wedstrijd het verschil te maken. Lang reed hij op een zevende plaats maar na een sterk eindschot kwam hij op slechts twee seconden van derde man, Jeremy van Horebeek, op een vierde plaats over de finish. Tevens was Herlings de snelste MX2 rijder in de superfinale.

De voorbereiding van Jeffrey zal op zondag 7 februari verder gaan tijdens de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park. Een week na de wedstrijd in Engeland zal hij aan de start komen in het Franse Valence.

Uitslagen Italiaans Kampioenschap MX2 in Alghero:

MX2 manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Michele Cervellin
3 Max Anstie
4 Karel Kutsar
5 Alvin Ostlund

 

Superfinale:
1 Evgeny Bobryshev
2 Romain Febvre
3 Jeremy van Horebeek
4 Jeffrey Herlings
5 Jose Butron