Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft zijn goede vorm vandaag verder weten te zetten in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park. De rijder uit Elsendorp wist niet alleen beide manches van de MX2 klasse te winnen maar zegevierde ook in de superfinale waarin hij het op moest tegen verschillende MX1 toppers. In totaal rijdt Jeffrey drie wedstrijden als voorbereiding op de eerste Grand Prix in Qatar en daarvan heeft hij er nu twee weten te winnen.

Het circuit van Hawkstone Park behoort tot de favorieten van Jeffrey. Wanneer het binnen zijn mogelijkheden ligt, komt hij hier jaarlijks aan de start om zich voor te bereiden op het Grand Prix seizoen. Dit jaar had de organisatie voor een sterk deelnemersveld gezorgd waardoor het voor Jeffrey een hele goede trainingswedstrijd was met het oog op het naderende Grand Prix seizoen.

In de training had hij de juiste lijnen gelijk gevonden en ging hard rond. Hij zette een aantal keren aan en perste er uiteindelijk een hele snelle rondetijd uit waarmee hij meer dan 2,5 sec sneller was dan de tweede man. Het was belangrijk om een goede start te pakken want door de vele regenval bestond de baan op veel plaatsen uit slechts 1 ideale lijn. In zowel de eerste als de tweede vertrok de Red Bull KTM als een speer en kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Door gelijk de aanval in te zetten wist hij in zowel de eerste als de tweede manche de koppositie al in de eerste ronde over te nemen. Met scherpe rondetijden liep hij weg bij de concurrentie en wist beide keren met een voorsprong van rond de halve minuut als winnaar over de finish te komen.

Aan het einde van de dag werd er een superfinale verreden waarin de beste MX1-rijders het opnamen tegen de snelste MX2-rijders. Jeffrey bouwde de wedstrijd goed op en sloop naar het achterwiel toe van leider Max Anstie. Omdat het moeilijk was om in te halen, moest hij zijn moment af wachten om toe te slaan. Net toen Jeffrey de aanval inzette en hem buitenom voorbij wilde gaan, kwam Anstie ten val en had hij gelijk een gat van meer dan vijf seconden op Shaun Simpson. Geconcentreerd rijdend reed hij de wedstrijd uit en wist zo ook de superfinale naar zijn hand te zetten.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik heb nu al veel meer gereden dan op hetzelfde moment vorig jaar. Het rijden gaat lekker, de motor loopt goed en ik heb vertrouwen in het naderende Grand Prix seizoen. Mijn starts waren goed vandaag en in beide MX2 manches kon ik gelijk de koppositie in handen nemen. Door de regenval lag er op veel plaatsen maar 1 ideale lijn. Hierdoor had ik in de superfinale even wat tijd nodig om Max Anstie te kunnen passeren. Volgend weekend gaan we verder in Valence en daar hoop ik mijn goede vorm verder uit te kunnen bouwen’’.

Uitslagen internationale wedstrijd in Hawkstone Park:

Eerste manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Davy Pootjes
3 Ben Watson
4 Benoit Paturel
5 Max Anstie

Tweede manche:
1 Jeffrey Herlings
2 Max Anstie
3 Jeremy Seewer
4 Davy Pootjes
5 Ben Watson

Superfinale:
1 Jeffrey Herlings
2 Shaun Simpson
3 Kevin Strijbos
4 Clement Desalle
5 Ben Watson