Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft zijn voorbereiding op de eerste Grand Prix in Qatar met glans af weten te sluiten. In het Franse Valence won hij vandaag naast de twee MX2 manches ook de superfinale en kan hiermee in goede vorm aan de start van het wereldkampioenschap beginnen.

De wedstrijd in Valence was voor Jeffrey de laatste wedstrijd in zijn voorbereiding op het wereldkampioenschap. Valence behoort niet tot de favoriete circuits van Jeffrey maar toch voelde hij zich het hele weekend als een vis in het water op het met stenen bezaaide circuit. Op zaterdag was hij gelijk al het snelste in de vrije training en deze vorm heeft hij op zondag verder weten te zetten.

Met een goed ritme zette hij beide manches naar zijn hand en won de eerste manche met een verschil van 16 seconden en in de tweede manche lag hij 21 seconden voor op de finish. In de superfinale waarin hij het o.a. op moest nemen tegen de zwaardere MX1 machines sloeg Herlings in de laatste ronde toe. Shaun Simpson reed aan de leiding maar met een mooie inhaalmanoeuvre wist Jeffrey die in de laatste ronde te passeren en bleef op deze manier de hele dag ongeslagen.

In tegenstelling tot vorig jaar, is de voorbereiding nu perfect verlopen en is de rijder uit Elsendorp er klaar voor om op zaterdag 27 februari van start te gaan in de eerste Grand Prix in Qatar.

Uitslagen internationale wedstrijd in Valence:

Eerste manche MX2:
1 Jeffrey Herlings
2 Jeremy Seewer
3 Max Anstie
4 Aleksandr Tonkov
5 Benoit Paturel

Tweede manche MX2:
1 Jeffrey Herlings
2 Max Anstie
3 Jeremy Seewer
4 Davy Pootjes
5 Maxime Renaux

Superfinale:
1 Jeffrey Herlings
2 Shaun Simpson
3 Kevin Strijbos
4 Milko Potisek
5 Aleksandr Tonkov