Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Team heeft de eerste Grand Prix van het seizoen in Losail, Qatar weten te winnen. De rijder uit Elsendorp zegevierde in beide manches en wordt hiermee de eerste leider in het kampioenschap.

Jeffrey heeft een goede winter achter de rug waarin hij veel heeft kunnen trainen en zijn KTM machine tot in de puntjes heeft kunnen uittesten. Dit wierp tijdens de eerste wedstrijd in Qatar zijn vruchten af. Nadat hij op vrijdag de kwalificatieheat wist te winnen en hiermee de pole position veroverde, begon hij vandaag vol zelfvertrouwen aan de eerste grote wedstrijd van dit seizoen.

In de eerste manche pakte Jeffrey een goede start en nam al snel de derde plaats in handen. Hij bouwde zijn wedstrijd rustig op en wilde niet gelijk in de beginfase teveel risico’s nemen. Gedurende de wedstrijd nam hij de tweede plaats over van Jeremy Seewer en vervolgens ging hij op jacht naar leider Dylan Ferrandis. Herlings loerde naar een gaatje en deze kwam er in de slotfase van de wedstrijd. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie over en wist de eerste plaats in handen te houden tot aan de finish.

In de tweede manche kwam Jeffrey slecht uit de start maar door in de eerste paar bochten de juiste lijnen te rijden, vloog hij in drie bochten tijd naar de koppositie. Even wist Dylan Ferrandis hem te volgen maar na een aantal ronden kon hij het strakke tempo van Herlings niet meer bijbenen en moest hem laten gaan. Jeffrey reed gecontroleerd over het steeds verraderlijker wordende circuit en liep steeds verder weg. In de slotfase werd het nog even spannend want hij kreeg af te rekenen met een kapot voorwiel en moest daardoor het tempo lichtelijk laten zakken. Gelukkig was zijn voorsprong groot genoeg en wist hij ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele mancheoverwinning is Jeffrey de eerste leider in het wereldkampioenschap. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Thailand.

Commentaar Jeffrey Herlings:’’ Ik heb een hele goede winter gehad waarin ik mij goed heb kunnen voorbereiden. Na twee moeilijke seizoenen is het altijd mooi om terug te komen met een overwinning. Ik wilde hier proberen om het seizoen met twee goede resultaten te beginnen en dat is gelukt. Volgende week is er weer een nieuw weekend en daar gaan we opnieuw proberen om zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Het hele Red Bull KTM Factory team heeft de hele winter keihard gewerkt en samen hebben we hier in Qatar deze wedstrijd gewonnen’’.

Daguitslag Grand Prix MX2 Qatar:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Dylan Ferrandis 44 Pnt

3 Pauls Jonass 40 Pnt

4 Jeremy Seewer 34 Pnt

5 Brent van Doninck 31 Pnt