Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn 49ste Grand Prix overwinning binnen. In het Thaise Suphan Buri zegevierde de crosser uit Elsendorp in beide manches. In temperaturen boven de 35 graden was het flink afzien maar Herlings wist zowel de eerste als de tweede manche met een voorsprong van meer dan 25 seconden winnend af te sluiten.

Het circuit van Suphan Buri is een nieuw aangelegd circuit met veel verre schansen erin maar geen hoogteverschillen. Door de hoge temperaturen werd er veel gesproeid en dit zorgde ervoor dat er harde sporen in het circuit kwamen te liggen. Op zaterdag wilde Jeffrey niet al teveel energie verspelen en ging dan ook niet tot het uiterste in de trainingen. Dit deed hij wel in het begin van de kwalificatieheat. Hij pakte kopstart en zette gelijk een hoog tempo in om een voorsprong op te kunnen bouwen. Dit lukte en toen het gat geslagen was, liep hij gedurende de wedstrijd steeds verder weg bij de concurrentie. Dit zorgde ervoor dat hij de heat met een voorsprong van twintig seconden winnend wist af te sluiten en hiermee de pole position veroverde.

In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. Net als op zaterdag ging hij er gelijk goed voor zitten om een gaf te slaan. Dit lukte en omdat hij het tempo in de Thaise hitte goed vast kon blijven houden, werd het gat groter en groter. In de slotfase nam Jeffrey iets gas terug om wat energie te sparen en sloot de manche winnend af met een voorsprong van meer dan dertig seconden.

Na de eerste manche nam Jeffrey zijn tijd om te herstellen want de inspanningen van de eerste manche waren toch een flinke aanslag op het lichaam van de 21-jarige crosser geweest. Met frisse moed maakte hij zich klaar voor de start van de tweede manche. Hij kwam redelijk goed weg en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Al snel klom hij op naar een derde plaats en ging in de aanval op de Italiaan Samuele Bernardini. Echter toen hij hem voorbij wilde springen, verloor Jeffrey bijna de controle over de motor en kwam met de schrik vrij. Hij had even nodig om terug in het ritme te komen maar toen dit eenmaal het geval was, stormde hij naar de koppositie en liep vervolgens nog meer dan twintig seconden weg bij zijn achtervolgers.

Commentaar Jeffrey Herlings:’’ Het was heel warm hier in Thailand en dit maakte het zwaar. Ik heb mijn 49ste Grand Prix zege binnen en ik hoop voor eigen publiek in Valkenswaard mijn 50ste Grand Prix te kunnen winnen. Ik heb dit jaar een goede start gemaakt in het kampioenschap en ik heb tot nu toe alle vier de manches gewonnen. We blijven hard werken en we gaan per wedstrijden zien hoe het gaat’’!

Met een dubbele mancheoverwinning heeft Jeffrey zijn voorsprong in de strijd om de wereldtitel uit weten te bouwen naar 26 punten. Over drie weken staat de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op het programma maar eerst zal hij volgende week zondag aan de start komen bij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Thailand:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Jeremy Seewer 40 Pnt

3 Aleksandr Tonkov 40 Pnt

4 Benoit Paturel 33 Pnt

5 Pauls Jonass 28 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na twee wedstrijden:

1 Jeffrey Herlings 100 Pnt

2 Jeremy Seewer 74 Pnt

3 Aleksandr Tonkov 70 Pnt

4 Pauls Jonass 68 Pnt

5 Petar Petrov 56 Pnt