Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel beide manches met grote voorsprong weten te winnen.

De rijder uit Elsendorp was heer en meester en wist in de tweede manche zelfs tot aan de vijfde man te lappen.

Na zijn twee Grand Prix zeges in Qatar en Thailand heeft Jeffrey zijn focus gelegd op de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard. De wedstrijd in Axel paste dan ook perfect in zijn schema. Dat hij steeds dichter bij zijn topvorm begint te komen, liet hij gelijk in de tijdtraining zien. Hij knalde er een rondetijd uit waarmee hij meer dan drie seconden sneller was dan de tweede man. Hiermee legde hij de basis van zijn succesvolle dag want in de manches gooide hij er nog een schepje bovenop.

In de eerste manche kwam hij niet heel goed weg bij de start en moest van rond de tiende plaats terug naar voren zien te komen. Gelijk ging hij in de aanval en kwam in een hoog tempo naar voren gestormd. Het duurde niet lang voordat hij de koppositie over nam en ver weg begon te lopen bij zijn achtervolgers. Hoe langer de manche duurde des te beter kwam hij in zijn ritme en dit zorgde ervoor dat hij op de finish een voorsprong had van rond de minuut.

In de tweede manche was het een one man show van the Bullit. Hij pakte kopstart en knalde gelijk weg bij de rest van het veld. Aan het einde van de eerste ronde had hij al een gat van meer dan vijf seconden. Makkelijk rijdend vloog hij over de diepe knippen en wist zelfs tot aan de vijfde man te dubbelen.

Met een dubbele manchezege is Jeffrey de eerste leider in de Dutch Masters of Motocross. Over twee weken komt hij aan de start in de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard en zal er hier alles aan doen om zijn vijftigste Grand Prix zege te boeken.

Commentaar Jeffrey Herlings: “De goede vorm begint te komen. Ik heb een goede dag gehad hier in Axel en dit was een hele goede training voor Valkenswaard. Ik heb daar ooit mijn allereerste Grand Prix gewonnen en het zou geweldig zijn mocht ik voor eigen publiek mijn vijftigste overwinning op hetzelfde circuit kunnen pakken”.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross in Axel:

Eerste manche:

1 Jeffrey Herlings

2 Aleksandr Tonkov

3 Jeremy Seewer

4 Brent van Doninck

5 Benoit Paturel

Tweede manche:

1 Jeffrey Herlings

2 Aleksandr Tonkov

3 Jeremy Seewer

4 Max Anstie

5 Bas Vaessen

 

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Axel:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Aleksandr Tonkov 44 Pnt

3 Jeremy Seewer 40 Pnt

4 Benoit Paturel 31 Pnt

5 Bas Vaessen 27 Pnt