Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft vandaag in Moerbeke Waas de eerste wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap gedomineerd. In de gecombineerde MX1/MX2 klasse was de crosser uit Elsendorp iedereen te snel af!

Het circuit van Moerbeke Waas was uitgezet op een maisland en kwam er gedurende de dag pittig in te liggen. Jeffrey had in de training niet veel tijd nodig om zijn draai te vinden en wist in de vijfde ronde zijn snelste tijd op de klokken te zetten. Met een verschil van een halve seconde op MX1-rijder Max Nagl pakte Jeffrey de pole position en was er klaar voor om de rest van de dag de strijd met de concurrentie aan te gaan.

In de drie manches controleerde Jeffrey de wedstrijd. Hij pakte goede starts en nam gelijk de leiding in handen. Strak rijdend stuurde hij zijn Red Bull KTM machine over het circuit en wist alle drie de keren een grote voorsprong op te bouwen ten opzichte van de concurrentie. Na drie foutloos gereden manches pakte Herlings de dagzege in Moerbeke en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik heb heerlijk gereden vandaag. Ik heb goede starts gepakt en kon in alle drie de manches een veilige voorsprong opbouwen. Ik voel me goed en ik ben klaar voor mijn thuis Grand Prix in Valkenswaard. Het zou geweldig zijn mocht ik daar voor eigen fans mijn vijftigste Grand Prix zege kunnen pakken’’!

Jeffrey’s volgende wedstrijd is de Grand Prix van Valkenswaard op maandag 28 maart!

Daguitslag Belgisch Kampioenschap in Moerbeke Waas:
1 Jeffrey Herlings 75 Pnt
2 Max Nagl 66 Pnt
3 Brent van Doninck 60 Pnt
4 Christophe Charlier 48 Pnt
5 Yentel Martens 44 Pnt

Fotocredits: Jaco Kleijwegt