Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie zijn honderdste Grand Prix manche weten te winnen. De rijder uit Elsendorp was op het zanderige circuit van Patagonia duidelijk in zijn sas want hij zette beide manches compleet naar zijn hand.

Nadat Herlings op zaterdag al iedereen zijn wil op had gelegd in de kwalificatieheat, ging hij hier vandaag in de beide manches vrolijk mee verder. Op zijn KTM machine pakte hij in beide manches een hele goede start en nam in zowel de eerste als de tweede manche al snel de koppositie in handen. Makkelijk rijdend knalde hij er de ene na de andere snelle ronde uit waarmee hij zijn voorsprong gedurende de manches steeds verder uit wist te bouwen. Geen foutje werd er gemaakt en dit zorgde ervoor dat Jeffrey beide manches wist te winnen met meer dan een halve minuut voorsprong op de tweede man.

Met een dubbele manchezege won hij zijn 51ste Grand Prix zege en heeft hiermee zijn voorsprong in de tussenstand verder uit weten te bouwen naar 48 punten. Tevens behaalde hij in de tweede manche een nieuwe mijlpaal want met deze zege behaalde hij zijn honderdste manchezege uit zijn carriere. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Leon in Mexico.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Alles ging lekker dit weekend. Ik pakte goede starts en wist in beide manches al snel de koppositie in handen te houden. Ik had het echt naar mijn zin op de baan en ben blij dat ik beide manches heb kunnen winnen. Na Valkenswaard hebben we hier opnieuw een mijlpaal weten te behalen met mijn honderdste GP manchezege. Het is nu zaak om geconcentreerd te blijven en iedere wedstrijd goed te blijven scoren’’.

 

Daguitslag Grand Prix Argentinie
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 40 Pnt
3 Aleksandr Tonkov 40 Pnt
4 Samuele Bernardini 31 Pnt
5 Petar Petrov 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 200 Pnt
2 Jeremy Seewer 152 Pnt
3 Aleksandr Tonkov 131 Pnt
4 Pauls Jonass 130 Pnt
5 Petar Petrov 104 Pnt