Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team blijft tot op dit moment ongeslagen in het wereldkampioenschap MX2. De crosser uit Elsendorp wist ook tijdens de vijfde wedstrijd in Leon, Mexico beide manches te winnen en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de strijd om de wereldtitel naar 58 punten.

Nadat Jeffrey op zaterdag op gecontroleerde wijze de pole position had weten te veroveren, voegde hij daar op zondag twee klinkende manchezeges aan toe. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar door in de eerste bocht kort af te draaien had hij toch al snel de derde plaats in handen. Op het nat gesproeide circuit keek hij in de beginfase even de kat uit de boom maar begon daarna te versnellen en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Netjes rijdend zette hij de wedstrijd naar zijn hand en kwam met een ruime voorsprong als winnaar over de finish.

In de tweede manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en dook hij als leider de eerste bocht in. Met hele snelle rondetijden, liep hij met grote stappen weg bij zijn achtervolgers en zette dit door tot een voorsprong van 45 seconden op de finish.

Met een dubbele manchezege zette Jeffrey zijn totaal van dit jaar op tien en pakte hiermee zijn 52ste Grand Prix zege. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij na vijf wedstrijden aan de leiding met een voorsprong van 58 punten. Over twee weken staat de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Letse Kegums. Aankomende zondag zal Herlings starten in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Daguitslag GP Mexico:
1. Jeffrey Herlings (NED), KTM (1-1)
2. Jeremy Seewer (SUI), Suzuki (3-3)
3. Vsevolod Brylyakov (RUS), Kawasaki (2-6)
4. Pauls Jonass (LAT), KTM (4-4)
5. Aleksandr Tonkov (RUS), Yamaha (5-5)

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1. Herlings, 250 Pnt
2. Seewer, 192
3. Jonass, 166
4. Tonkov, 163
5. Petar Petrov (BUL), Kawasaki, 132