Red Bull KTM-rijder Jeffrey Herlings heeft de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill naar zijn hand gezet. In het losse zand was er in beide manches geen houden aan en met een vloeiende rijstijl zette hij zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand.

Tot op dit moment heeft Jeffrey dit jaar nog geen enkele wedstrijd verloren. Zijn vorm is super en hij wilde zijn huid dan ook duur verkopen in Mill. In de training duurde het niet lang voordat hij een scherpe tijd had staan. Deze ronde was perfect gelukt en dit bleek uiteindelijk ook wel aan het feit dat zijn tijd twee seconden sneller was dan de tweede man.

In de manches waren de weersomstandigheden apart met zonneschijn dat afgewisseld werd door regen en hagel. Jeffrey liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en knalde er de ene na de andere snelle tijd uit. Zijn voorsprong werd steeds groter en dit zorgde ervoor dat hij opnieuw twee manchezeges aan zijn totaal kon bijschrijven.

Commentaar Jeffrey Herlings: “Het was een super dag, niets geks meegemaakt en gewoon twee keer gedomineerd. De vorm is al lang niet meer zo goed geweest als nu maar nu is het zaak om de focus te behouden. De volgende wedstrijd is de GP van Letland, wat ook een zandbaan is. Ik heb er veel vertrouwen in en hoop mijn voorsprong daar verder uit te kunnen bouwen”.

 

Voor aanvang van de Grand Prix in Letland staat Herlings 58 punten voor op de tweede man in de tussenstand.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross in Mill:

MX2:
1. Jeffrey Herlings (NL) KTM 1+1;
2. Brian Bogers, KTM 4+4;
3. Petar Petrov (BG) Yamaha 3+5;
4. Max Anstie (GB) Husqvarna 2+7;
5. Calvin Vlaanderen (RSA) KTM 8+2.

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX2:
1. Herlings 100;
2. Aleksandr Tonkov (RUS) Yamaha 58;
3. Petrov 56;
4. Vlaanderen 55;
5. Anstie 54.

Fotocredits: Albert Schreuder