Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in het Letse Kegums zijn zesde Grand Prix van het seizoen weten te winnen. De crosser uit Elsendorp pakte ook hier de dubbel en blijft hiermee ongeslagen in het kampioenschap.

Op het zandcircuit van Kegums had Herlings het juiste ritme al snel gevonden op zaterdag. Wel was de ondergrond verraderlijk glad met een zandlaagje bovenop een harde ondergrond. Nadat hij in de tijdtraining de snelste tijd neer had weten te zetten, wachtte hij in de kwalificatieheat zijn kans af om toe te slaan. Jeffrey had twee ronden nodig om Jeremy Seewer te passeren en liep uiteindelijk nog achttien seconden weg. Met een tevreden gevoel verliet hij het circuit en stond op pole position voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche startte Herlings rond de vijfde plaats maar wist in de tweede ronde Pauls Jonass en Max Anstie te passeren en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Ondanks dat Herlings tijdens de manche last had van harde onderarmen wist hij toch nog een halve minuut weg te lopen bij Max Anstie en verzekerde zich hiermee van zijn elfde manchezege van het seizoen.

In de tweede manche pakte Herlings kopstart en ging er als een haas vandoor. Met rondetijden die regelmatig twee seconden sneller waren dan die van de tweede man, bouwde hij een grote voorsprong op en wist uiteindelijk tot aan de achtste man op een ronde te zetten. Herlings pakte zijn twaalfde manchezege van het seizoen en blijft hiermee ongeslagen in het kampioenschap.

Tevreden stond Herlings aan het einde van de dag op het hoogste schavot en verzekerde zich hiermee van zijn zesde Grand Prix zege van dit seizoen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft hij goede zaken gedaan en staat nu zeventig punten voor Jeremy Seewer in de strijd om de wereldtitel. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Teutschenthal maar eerst zal hij aanstaande donderdag in actie komen tijdens de internationale wedstrijd in Rhenen.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Letland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Petar Petrov 33 Pnt
5 Dylan Ferrandis 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 300 Pnt
2 Jeremy Seewer 230 Pnt
3 Pauls Jonass 193 Pnt
4 Petar Petrov 165 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 163 Pnt