Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft na acht wedstrijden om het wereldkampioenschap MX2 een voorsprong van 100 punten. Tijdens de Grand Prix van Italie op het circuit van Arco di Trento scoorde de rijder uit Elsendorp opnieuw constant en pakte met een 2-1 in de manches zijn achtste Grand Prix zege van dit seizoen.

In de week tussen de Grand Prix van Duitsland en deze Grand Prix in Italie had Jeffrey de dagen nodig om van een enkelblessure en een griepje af te komen. Op de eerste dagen na Duitsland liep Herlings op krukken om zo zijn enkel zoveel mogelijk rust te gunnen. In Italie was het weer deze week niet geweldig en door verschillende regenbuien was het circuit redelijk modderig in de trainingen op zaterdag. Gedurende de dag werd de baan droger maar omdat het vlak voor de kwalificatieheat opnieuw begon te regenen lag deze er verraderlijk glad bij. Daarnaast was het lastig om in te halen omdat er op veel plaatsen slechts 1 ideale lijn was. Toen het starthek in de kwalificatieheat naar beneden klapte vlogen Dylan Ferrandis en Jeffrey naast elkaar de eerste bocht in. Ferrandis kwam net iets beter uit en kwam als leider uit de eerste bocht. Gelijk ging Herlings in de aanval en bij het ingaan van de tweede bocht zette hij zijn KTM machine eronder. Omdat zijn motor toen in de vrij schoot kon Ferrandis zijn machine er toch weer voor zetten waardoor Jeffrey in de volgende bocht de wal over moest en Jeremy Seewer en Brian Bogers onderlangs zag komen. In de rest van de wedstrijd heeft Herlings een bekeken wedstrijd gereden en geen gekke dingen gedaan. Hij hield Seewer onder druk en probeerde hem een aantal keren te passeren. Dit lukte niet waardoor hij koos voor een derde plaats achter Ferrandis en Seewer.

Op zondagochtend lag het circuit er vele malen beter bij dan op zaterdag het geval was. Jeffrey ging met een fijn ritme over het circuit in de warm up en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan in de eerste manche. De rijder uit Elsendorp heeft hierin gestreden als een leeuw maar kwam net iets tekort om winnaar Dylan Ferrandis te kunnen passeren. Gedurende de wedstrijd was Herlings er even een keer langs maar Ferrandis sloeg gelijk terug en nam de koppositie terug in handen. In de laatste ronde ging Herlings opnieuw in de aanval. Hij kwam er naast maar er helaas net niet langs waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche stelde Jeffrey orde op zaken. De rijder uit Elsendorp pakte een goede start en wist gelijk Roberts Justs te passeren. Met een strak tempo begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers en won de manche met een voorsprong van 45 seconden.

Met een 2-1 in de manches won Jeffrey het dagklassement in Italie. Omdat Jeremy Seewer vandaag een mindere dag kende, heeft Herlings zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 100 punten. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Spaanse Talavera de la Reina.

Daguitslag MX2:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Dylan Ferrandis 45 Pnt
3 Pauls Jonass 42 Pnt
4 Samuele Bernardini 30 Pnt
5 Jeremy Seewer 27 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 397 Pnt
2 Jeremy Seewer 297 Pnt
3 Pauls Jonass 260 Pnt
4 Benoit Paturel 211 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 210 Pnt