Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Spaanse Talavera de la Reina een strakke wedstrijd gereden en beide manches winnend af weten te sluiten.

Op zaterdag was Jeffrey snel en wist hij zowel de vrije training als de tijdtraining met een verschil van meer dan een seconde als snelste af te sluiten. In de kwalificatieheat kwam hij heel slecht weg bij de start en had wat oponthoud in de eerste ronde. Van rond de vijftiende plaats kwam hij terug naar voren en kreeg in de slotfase de aansluiting met de kopgroep. In de laatste ronde passeerde hij Benoit Paturel en stootte door naar een derde plaats. Vervolgens kwam hij naast tweede man Pauls Jonass maar omdat daar ook een achterblijver reed, kon Herlings zijn machine niet de bocht insturen en raakte de achterblijver. Dit had tot gevolg dat hij de bocht niet haalde en de derde plaats weer af moest staan aan Paturel. Herlings finishte als vierde achter Paturel (3), Jonass (2) en winnaar Dylan Ferrandis.

In de eerste manche werd hij bij de start ingesloten maar werkte zich al snel op naar een tweede plaats en ging in de aanval op leider Dylan Ferrandis. Hij had een aantal ronden nodig maar door de druk er vol op te zetten wist hij de koppositie over te nemen en liep vervolgens nog twintig seconden weg bij de Fransman.

Jeffrey zat er in de tweede manche beter bij na de start en kwam van rond de vijfde plaats terug naar voren gestormd. Het was de Fransman Benoit Paturel die de leiding in handen had maar dit was van korte duur omdat er geen houden aan was bij Herlings. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie over en zette vervolgens de volledige tweede manche naar zijn hand.

Herlings begon aan de wedstrijd met een voorsprong van 100 punten op de Zwitser Jeremy Seewer. Omdat Herlings maximaal scoorde en Seewer toch wat steekjes liet vallen, is zijn voorsprong nu opgelopen naar 122 punten. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag Grand Prix MX2 Spanje:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Benoit Paturel 40 Pnt
3 Pauls Jonass 40 Pnt
4 Dylan Ferrandis 38 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 447 Pnt
2 Jeremy Seewer 325 Pnt
3 Pauls Jonass 300 Pnt
4 Benoit Paturel 251 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 240 Pnt