Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in het Franse St. Jean d’Angely zijn tiende Grand Prix zege van dit seizoen weten te behalen. De rijder uit Elsendorp wist beide manches winnend af te sluiten maar moest vooral in de tweede manche van ver komen omdat Dylan Ferrandis hem de pas afsneed na het vallen van het starthek.

Het circuit van St. Jean d’Angely is niet het meest favoriete circuit van Jeffrey. Hij had zich daarom goed voorbereid en was er klaar voor om er het beste van te maken. De trainingen werden afgesloten op een tweede en derde tijd maar in de kwalificatieheat gaf hij toch weer zijn visitekaartje af. Herlings wist gelijk na de start de koppositie over te nemen van zijn teammaat Pauls Jonass en probeerde gelijk een gat te slaan. Dit lukte en toen Dylan Ferrandis op een tweede plaats aan kwam, had Herlings toch al een kloof. Ferrandis kon het gat ook niet dichten en Herlings liep steeds verder weg en won voor Ferrandis en Pauls Jonass.

Na zijn zege in de kwalificatieheat zat het goed met zijn vertrouwen en dit goede gevoel nam hij mee naar de eerste manche. Omdat de organisatie de baan teveel had gesproeid voor de wedstrijd was het spekglad. Herlings pakte een goede start en kon in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Hij nam zijn tijd om in de beginfase geen onnodige fouten te maken. Wel zorgde dit ervoor dat leider Benoit Paturel een gat kon slaan. Herlings had een aantal ronden nodig om Jeremy Seewer te passeren maar toen dit gelukt was, begon hij te jagen op Benoit Paturel. Iedere ronde knabbelde iets van zijn achterstand af en in de slotfase kwam hij met grote stappen dichterbij. Met nog twee ronden te gaan nam hij de leiding over en wist de manche uiteindelijk te winnen met een voorsprong van 6 seconden op Paturel en Jeremy Seewer kwam op een derde plaats over de finish.

Bij de start van de tweede manche werd Herlings behoorlijk gesneden door Dylan Ferrandis waardoor hij in de achterhoede door de eerste bocht kwam. Herlings kwam met snelle rondetijden terug naar voren en wist het strijdende groepje met Jeremy Seewer, Benoit Paturel en Max Anstie te passeren en nam de leiding over. Max Anstie bleef hem goed volgen maar Herlings hield het hoofd koel en won de manche voor Anstie en Paturel.

Met een dubbele manchezege pakte hij zijn tiende Grand Prix overwinning van dit seizoen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij aan de leiding met een voorsprong van 134 punten op Jeremy Seewer. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Matterley Basin in Engeland maar eerst zal Herlings op zondag 12 juni starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Frankrijk:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Benoit Paturel 42 Pnt
3 Jeremy Seewer 38 Pnt
4 Pauls Jonass 32 Pnt
5 Dylan Ferrandis 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 497 Pnt
2 Jeremy Seewer 363 Pnt
3 Pauls Jonass 332 Pnt
4 Benoit Paturel 293 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 269 Pnt