Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM factory team is op titelkoers in de Dutch Masters of Motocross MX2. Tijdens de derde wedstrijd in Markelo domineerde de rijder uit Elsendorp in beide manches. Wel moest Herlings in de tweede manche gas terug nemen omdat hij bij een verkeerde landing na een sprong zijn enkel bezeerde.

In de ochtend was al duidelijk dat Jeffrey er zin in had. Makkelijk rijdend stuurde hij zijn Red Bull KTM machine door het bosgedeelte en in het stadion gedeelte draaide hij het gas vol open om er zo een snelle tijd uit te persen. Meerdere malen wist hij zijn tijd te verbeteren en dit zorgde ervoor dat er een hele scherpe tijd uit kwam waarmee hij de pole position wist te veroveren.

In beide manches kwam Herlings als leider uit de eerste bocht en ging er gelijk goed voor zitten om een gat te slaan. Dit lukte perfect en iedere ronde werd zijn voorsprong dan ook groter. Nadat hij de eerste manche met meer dan een minuut voorsprong had weten te winnen, kwam hij in de tweede manche verkeerd uit na een sprong en bezeerde zijn enkel. Dit zorgde ervoor dat hij niet voluit verder kon en op gecontroleerde wijze de wedstrijd uit moest rijden. Ondanks de pijn in zijn enkel wist hij toch de manche met een voorsprong van vijftien seconden naar zijn hand te zetten.

Dankzij zijn derde dubbelslag in het Dutch Masters kampioenschap heeft hij zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 52 punten. Dit betekent dat hij bij de volgende wedstrijd op 3 juli in Emmercompascuum de titel in de wacht kan slepen. Maar voordat het zover is staat volgend weekend eerst de elfde ronde om het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Britse Matterley Basin.

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Brian Bogers 35 Pnt
5 Conrad Mewse 31 Pnt