Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team blijft ongeslagen in het wereldkampioenschap. De rijder uit Elsendorp wist vandaag ook in het Britse Matterley Basin beide manches van de MX2 klasse winnend af te sluiten.

Herlings kwam niet helemaal fit aan de start want een week eerder heeft hij in Markelo een enkelblessure opgelopen. Hij kwam dan ook naar Engeland om de schade te beperken. Op zaterdag wilde het in de kwalificatieheat allemaal nog niet helemaal lukken. Hij kwam slecht uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Op het snelle circuit viel inhalen niet mee waardoor Herlings er niet meer uit wist te halen dan een vijfde plaats.

In de manches op zondag was alles anders. In zowel de eerste als de tweede manche pakte hij een goede start en wist beide keren al in de beginfase de koppositie in handen te nemen. Netjes rijdend bouwde hij gedurende de wedstrijd een voorsprong op en won beide keren met een verschil van meer dan twintig seconden op de tweede man.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ondanks dat dit een hele ruime baan is, blijft het toch lastig om in te halen. Ik heb nog last van mijn enkel die ik vorig weekend in Markelo heb bezeerd en dit maakte het er niet makkelijker op. Het ging vandaag een stuk beter dan op zaterdag het geval was en ik heb beide manches kunnen winnen. Nu op naar het zand in Mantova’’!

 

Met een dubbele mancheoverwinning pakte Jeffrey zijn elfde Grand Prix zege van dit seizoen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij weer flink uitgelopen en heeft nu een voorsprong van 148 punten op Jeremy Seewer. Er is de rijders maar weinig rust gegund want volgend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op de kalender in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Engeland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Dylan Ferrandis 44 Pnt
3 Pauls Jonass 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 36 Pnt
5 Max Anstie 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 547 Pnt
2 Jeremy Seewer 399 Pnt
3 Pauls Jonass 370 Pnt
4 Aleksandr Tonkov 298 Pnt
5 Benoit Paturel 293 Pnt