Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft vandaag de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova gedomineerd.

In de eerste manche kwam hij van buiten de top tien terug naar de koppositie gestormd en won de manche nog met een voorsprong van meer dan een halve minuut. In de tweede manche nam hij gelijk de leiding in de wedstrijd in handen en zette een moordend tempo in. Met grote sprongen liep hij weg bij de rest van het deelnemersveld en won de manche met meer dan een minuut voorsprong.

Het zand circuit van Mantova is Jeffrey op het lijf geschreven. Hij had het deze week iets rustiger aangedaan door zijn hielblessure maar voelde zich gelijk goed thuis op zaterdag. Zijn tijden waren snel en het rijden ging makkelijk. Nadat hij in de tijdtraining de snelste tijd had neergezet, pakte hij in de kwalificatieheat een slechte start en moest een inhaalrace rijden. Jeffrey nam zijn tijd om naar voren te komen en had na een aantal ronden de tweede positie in handen. Vervolgens begon hij het gat op Dylan Ferrandis te dichten. Hij kwam steeds dichterbij maar of het voldoende zou zijn om nog te kunnen winnen, was afwachten. Echter toen Ferrandis een kleine schuiver maakte, sloeg Jeffrey toe en nam de leiding in de wedstrijd over. Gecontroleerd rijdend stuurde hij zijn KTM machine over het circuit en wist zich te verzekeren van de pole position.

De weersomstandigheden waren bloedheet op zondag waardoor het een zware dag beloofde te worden. In de eerste manche zat Jeffrey er niet goed bij na het vallen van het starthek en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Met mooie inhaalmanoeuvres baande hij zich een weg naar voren en toen hij na een aantal ronden de koppositie over had weten te nemen, begon hij in een hoog tempo weg te lopen bij zijn achtervolgers. Omdat Jeffrey het tempo strak kon blijven houden tot aan de finish, wist hij in het tweede deel van de wedstrijd nog een voorsprong op te bouwen van een halve minuut.

In de tweede manche was het een ander verhaal want toen was het Herlings die een hele goede start wist te pakken en al na drie bochten de koppositie in handen wist te nemen. Er was geen houden aan want met snelle rondetijden liep hij steeds verder weg en wist hij de manche met meer dan een minuut voorsprong te winnen.

Met een dubbele mancheoverwinning pakte Jeffrey zijn twaalfde Grand Prix zege van dit seizoen. In de strijd om de wereldtitel is hij vandaag flink uitgelopen en heeft nu een voorsprong van 169 punten op Jeremy Seewer. Het wereldkampioenschap ligt nu vier weken stil alvorens het verder zal gaan in Loket, Tsjechie. Aankomend weekend zal Herlings starten in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum, waar hij de Nederlandse titel binnen kan halen.

Daguitslag GP MX2 in Mantova:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Brian Bogers 42 Pnt
3 Dylan Ferrandis 35 Pnt
4 Thomas Covington 34 Pnt
5 Pauls Jonass 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 597 Pnt
2 Jeremy Seewer 428 Pnt
3 Pauls Jonass 403 Pnt
4 Benoit Paturel 325 Pnt
5 Aleksandr Tonkov 320 Pnt