Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft op het circuit van Emmercompascuum de Dutch Masters titel in de MX2 klasse in de wacht weten te slepen. Ondanks een moeilijke beginfase in de eerste manche wist hij toch beide manches winnend af te sluiten, wat voldoende was om al een wedstrijd voor tijd de titel in de wacht te slepen.

De weersomstandigheden vielen op de dagen voorafgaande aan het evenement niet mee. Grote regenbuien zorgden ervoor dat de organisatie met man en macht aan het circuit aan het werk moest maar men slaagde er toch in om de rijders op een goede baan te laten rijden. Jeffrey had het goede gevoel gelijk gevonden in de training en knalde er verschillende snelle ronden uit. De gang zat er goed in en dit zorgde ervoor dat hij in beide manches vanaf pole position kon vertrekken.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Herlings niet lekker weg bij de start. Daarbij kwam ook dat hij in de beginfase van de eerste manche niet lekker in zijn ritme kon komen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en begon hij de rijders voor hem te passeren. Al voor het midden van de wedstrijd nam hij de koppositie over van Max Anstie en begon hele snelle rondetijden op de klokken te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij ver weg liep en de manche met een riante voorsprong winnend af wist te sluiten.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Opnieuw niet zo’n goede start maar na een aantal ronden had hij de juiste lijnen gevonden en baande hij zich een weg naar voren. Totaal in controle danste hij over de knippen en zette de tweede manche volledig naar zijn hand.

De eerste titel van dit jaar is binnen. In beide manches had ik even tijd nodig om in het juiste ritme te komen. Verder ging het lekker vandaag en kan ik niet anders zeggen dan dat de club goed werk heeft verricht met deze weersomstandigheden. Volgende week zondag naar Halle en ik hoop daar het kampioenschap ongeslagen af te kunnen sluiten”: aldus een tevreden Jeffrey Herlings.

In 2013 pakte Herlings voor het laatst de Nederlandse titel en daarom is hij blij dat hij de titel mee terug kan nemen naar Elsendorp! Volgende week zondag zal hij starten in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Halle.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross Emmercompascuum MX2:
1. Jeffrey Herlings (NL) KTM 1+1;
2. Max Anstie (GB), Husqvarna 2+2;
3. Davy Pootjes, KTM, 3+3;
4. Brian Bogers, KTM, 5+4;
5. Jorge Prado Garcia, E, KTM 4+7.

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX2:
1. Herlings 200 (kampioen);
2. Anstie 140;
3. Bogers 118;
4. Pootjes 92;
5. Lars van Berkel 68.