Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team zal aanstaande zondag niet van start gaan in de Grand Prix van Tsjechië. Herlings brak in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle zijn sleutelbeen en is hier op de maandag erna gelijk aan geopereerd.

Om zijn sleutelbeen extra rust te geven is besloten om de wedstrijd in Tsjechië niet te rijden.

‘’Het is altijd moeilijk om een wedstrijd te moeten missen maar op dit moment is het belangrijker om mijn sleutelbeen goed te laten genezen zodat het sterk genoeg is om binnenkort alle klappen van het crossen weer op te kunnen vangen. We hebben vorig jaar kunnen zien waartoe het leidde om te snel weer op de motor te stappen en dat wil ik dit jaar voorkomen’’: aldus Jeffrey Herlings.

 

De sleutelbeenblessure zal iedere week opnieuw door de dokter worden bekeken en aan de hand daarvan zal er een plan worden gemaakt wanneer Herlings weer terug achter het starthek zal verschijnen.

Voor aanvang van de Grand Prix van Tsjechië staat Herlings 169 punten voor op Jeremy Seewer en in Tsjechië kunnen er maximaal 50 punten gescoord worden!