Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft voor eigen publiek in Assen een belangrijke stap gezet richting de wereldtitel.

Nadat Herlings door een sleutelbeenbreuk drie wedstrijden moest missen, zag hij zijn voorsprong flink slinken. Hier kwam vandaag tijdens de zestiende wedstrijd in Assen verandering in want met een 2-1 in de manches won hij de wedstrijd en vergrootte zijn voorsprong naar 76 punten.

Het weekend in Assen begon voor Herlings niet zoals gepland. Op een tweede plaats rijdend in de kwalificatieheat kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Dit betekende dat hij in beide manches helemaal vanaf de buitenzijde moest starten.

Voor de start van de eerste manche had het flink geregend in Assen en dit zorgde ervoor dat het circuit er modderig en verraderlijk in lag. Ondanks zijn slechte startplaats kwam Jeffrey er toch nog redelijk goed tussendoor bij de start maar bij het ingaan van de derde bocht kwam hij samen met een andere rijder ten val en moest vanuit de middenmoot aan een inhaalrace beginnen. Hij kwam goed terug naar voren maar net toen hij dichter in de buurt kwam van de twee koplopers vloog hij eraf in de waves en verloor opnieuw veel tijd. Toch kwam Herlings nog ver en wist achter de sterk rijdende Thomas Covington op een tweede plaats over de finish te komen. Omdat zijn grote rivaal in de strijd om de titel, Jeremy Seewer, pas vijftiende werd deed Jeffrey goede zaken.

In de tweede manche zat Herlings er bij de start goed bij en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Al snel nam hij de tweede plaats in handen en ging de strijd aan met zijn teammaat Jorge Prado voor de zege. De jonge Spanjaard maakte het hem flink moeilijk maar in het midden van de wedstrijd nam Herlings resoluut de koppositie over en won de manche met een veilige voorsprong.

Met een 2-1 in de manches won Jeffrey het dagklassement en heeft zijn voorsprong in de tussenstand om het wereldkampioenschap uit weten te bouwen naar 76 punten. Volgend weekend kan hij in het Amerikaanse Charlotte voor de derde keer in zijn carriere wereldkampioen worden.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Assen:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Brian Bogers 40 Pnt
3 Jorge Prado 31 Pnt
4 Max Anstie 31 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 644 Pnt
2 Jeremy Seewer 568 Pnt
3 Benoit Paturel 460 Pnt
4 Max Anstie 447 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt