Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in het Amerikaanse Charlotte voor de derde keer in zijn carriere wereldkampioen MX2 geworden. Met een klinkende zege in de eerste manche waarin hij Amerikaans kampioen Cooper Webb wist te verslaan, stelde hij de titel al veilig.

Herlings moest het in deze wedstrijd opnemen tegen de snelle Amerikanen Cooper Webb en Austin Forkner. Het was in beide manches bijzonder spannend en Jeffrey liet zien dat hij ook op hun circuits niets onder doet.

In de eerste manche was het een lastige situatie want met de wereldtitel in het achterhoofd ging hij het gevecht aan met Forkner en Webb. Op het moment dat Forkner een fout maakte, passeerde Jeffrey Webb en stootte door naar de koppositie. Hij zette gelijk aan om een gaatje te slaan. Dit lukte waardoor hij de Amerikaan in de rest van de manche op veilige afstand wist te houden en de manche winnend af kon sluiten. Het enige wat Herlings in deze manche hoefde te doen was voor Jeremy Seewer eindigen om de titel te kunnen pakken. Dit was ruim gelukt zodat hij in stijl voor de derde keer wereldkampioen werd.

De tweede manche werd in het donker onder kunstlicht verreden. Op sommige plaatsen was het moeilijk om de sporen te zien. Opnieuw ging Herlings het gevecht aan met de Amerikanen en reed lang achter Austin Forkner op een tweede plaats. Hij begon het gaatje te dichten maar ook Cooper Webb kwam steeds dichterbij. Alles gevend moest hij toch toezien dat Webb hem wist te passeren en hij terug viel naar een derde plaats. Hij kwam nog wel tot aan het achterwiel van Forkner maar hij wist hem niet te passeren en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Met een 1-3 in de manches eindigde Jeffrey op een tweede plaats in het dagklassement.

‘’Ik ben super blij, vooral na wat ik allemaal heb meegemaakt met een gebroken bovenbeen, uit de kom geschoten heup, twee gebroken sleutelbenen en bijna heb ik een vinger verloren. Dit is nummer drie en hopelijk volgen er nog meer. De twee sterkste Amerikanen waren hier. In de eerste manche heb ik Webb in een rechtstreeks duel verslagen en in de tweede manche was het andersom. Ik denk dat de competitie sterker is in Amerika maar we hebben het kampioenschap gewonnen en daarvoor waren we hier. Volgend weekend in Glen Helen gaan we opnieuw ons best doen om te winnen. Dit is een circuit die mij normaal net iets beter ligt dan deze hier in Charlotte’’, vertelt een blije Jeffrey Herlings.

 

Daguitslag GP MX2 in Amerika:
1 Cooper Webb 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 45 Pnt
3 Austin Forkner 42 Pnt
4 Thomas Covington 36 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 689 Pnt
2 Jeremy Seewer 595 Pnt
3 Benoit Paturel 485 Pnt
4 Max Anstie 473 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt