Jeffrey Herlings heeft zijn MX2 carriere in stijl afgesloten met een dubbele manchezege in de Amerikaanse Grand Prix in Glen Helen. In beide manches nam Herlings al snel de leiding in handen en gaf de concurrentie geen enkele kans om hem van de zege te houden. Snelle rondetijden, weinig fouten en conditie als een paard zorgden ervoor dat hij zijn 61ste Grand Prix zege wist te pakken.

Jeffrey was uitermate gemotiveerd om in Glen Helen iets goeds te laten zien. Het was tenslotte zijn laatste Grand Prix in de MX2 klasse en ook wilde hij de Amerikanen graag in eigen land kloppen. In de kwalificatieheat op zaterdag kwam hij slecht weg bij de start. Hij was op het lange startveld flink in het nadeel en dook dan ook pas in het middenveld de eerste bocht in. Echter tijdens de eerste ronde vloog hij door het veld naar voren en wist gelijk de leiding in handen te nemen. Binnen een aantal ronden had hij een gat van rond de drie seconden maar door een aantal foutjes begon de Amerikaan Austin Forkner het dicht te rijden en wist Herlings even te passeren. De rijder uit Elsendorp herstelde zich goed en begon niet veel later de druk terug op de ketel te zetten. Met een uitgekookte inhaalmanoeuvre verwees hij de Amerikaan een plaats terug en nam de leiding terug in handen. Met snelle rondetijden begon hij weg te lopen en wist de heat uiteindelijk nog met een voorsprong van meer dan tien seconden winnend af te sluiten.

Temperaturen van ruim boven de dertig graden zorgden ervoor dat de omstandigheden loodzwaar waren. In de eerste manche pakte Herlings kopstart maar kreeg Max Anstie, Austin Forkner en Jeremy Martin in zijn wiel mee. Anstie en Martin wisten hem in de eerste helft van de wedstrijd redelijk te volgen maar daarna begon hij weg te lopen en won de wedstrijd met een voorsprong van 10 seconden op Jeremy Martin.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed maar hij stormde naar voren en het duurde dan ook niet lang voordat hij de koppositie in handen nam. Max Anstie en Jeremy Martin wisten hem een aantal ronden te volgen maar daarna begon hij weg te lopen en won de manche met een veilige voorsprong voor Jeremy Martin en Jeremy Seewer.

De MX2 carriere van Jeffrey zit erop. In zeven jaar tijd heeft hij 61 Grand Prix’s weten te winnen en drie wereldtitels gepakt. Het hadden er vijf kunnen zijn maar helaas hielden blessures hem van de andere twee titels af. Herlings zal aankomende week gelijk overstappen op de KTM 450 om zich voor te gaan bereiden op de MX des Nations in Italie. Deze wedstrijd wordt verreden in het weekend van 24 en 25 september.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Amerika:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Jeremy Martin 44 Pnt
3 Mitchell Harrison 32 Pnt
4 Max Anstie 31 Pnt
5 Jeremy Seewer 30 Pnt

Eindstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 739 Pnt
2 Jeremy Seewer 625 Pnt
3 Benoit Paturel 512 Pnt
4 Max Anstie 504 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt