Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft op overtuigende wijze de Red Bull Knock Out in Scheveningen weten te winnen. Herlings stormde in de eerste ronde van de finale naar de koppositie en reed met een gigantisch hoog tempo weg bij zijn achtervolgers. Gedurende de wedstrijd liep hij steeds verder weg bij de concurrentie en na twee pitstops wist hij de 1 uur en 45 minuten durende wedstrijd met een voorsprong van meer dan 2,5 minuten op Nathan Watson winnend af te sluiten.

Voor Herlings was het de eerste keer dat hij van start ging in de Red Bull Knock Out. Hij had een aantal weken intensief getraind voor deze wedstrijd maar toch merkte hij tijdens de kwalificatierace dat zijn pitstopstrategie niet de juiste was. Herlings stuitte achterop verschillende langzamere rijders bij het binnen komen van de pits en verloor hier veel tijd mee. Toch kwam hij sterk terug en wist de heat als winnaar af te sluiten.

In de finale ging hij er gelijk vol tegenaan. Ondanks dat de wedstrijd 1 uur en 45 minuten duurde vloog Herlings erin alsof het een crosswedstrijd was en wist gelijk een voorsprong op te bouwen. Hij liep steeds verder weg en kreeg een goed ritme in handen. Na het maken van zijn eerste pitstop had hij nog steeds een voorsprong van een halve minuut en wist deze in een rap tempo verder uit te bouwen. Na 1 uur en 45 minuten op de motor, waarbij er in het laatste half uur ook nog over een ‘’mijnenveld’’ met gaten van vier meter diep gereden moest worden met daarbij gladde boomstammen, kwam Herlings als de verdiende winnaar over de finish.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’In de kwalificatieheat was de baan helemaal vlak en dan kan iedereen hard gaan. Voor de finale hebben we onze pitstopstrategie veranderd want in de halve finale was deze niet goed. Ik ben in de finale voluit van start gegaan en toen ik een gat had, heb ik de wedstrijd gecontroleerd. Ze zeggen dat dit de zwaarste strandrace ter wereld is. Dit geloof ik nu wel en ik denk dat wanneer ik de bank voel thuis dat ik er niet meer vanaf kom.’’

Voor Jeffrey zijn de belangrijke wedstrijden van dit jaar nu voorbij. Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug waarin hij voor de derde keer wereldkampioen is geworden, met team Nederland tweede werd in de MX des Nations en waarin hij nu ook de Red Bull Knock Out achter zijn naam heeft geschreven.

Uitslag Red Bull Knock Out:

1 Jeffrey Herlings 1:52:58.954
2 Nathan Watson 1:55:28.843
3 Glenn Coldenhoff 1:57:26.926
4 Steve Ramon 1:53:12.335
5 Axel van de Sande 1:54:19.371