Tijdens de openingsronde van het wereldkampioenschap MXGP in Qatar heeft Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team 13 zuurverdiende punten gepakt. De voorbereiding van Herlings liep zoals bekend een enorme deuk op na de handbreuk opgelopen tijdens de laatste ronde om het Italiaans kampioenschap in Ottobiano. Na de dag van gisteren, waarbij de rijder uit Oploo zich als zestiende wist te kwalificeren, was het duidelijk dat het geen gemakkelijk weekend zou worden voor “the Bullet”.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche zat Herlings er bij de start niet goed bij maar binnen één ronde klom hij op van een 16e naar de 6e plaats. Lang wist hij deze plaats vast te houden totdat opgepompte onderarmen enorm begonnen op te spelen. Herlings kon het stuur niet meer vast houden en besloot het tempo te laten zakken. Meer dan een achttiende zat er niet in maar van opgeven wist Herlings niet en gaf zijn monteur de opdracht om een aantal dingen aan zijn KTM machine te veranderen.

Tussen de manches door hebben de monteurs van het Red Bull KTM team de vering en koppeling aangepast en dat wierp zijn vruchten af. In de tweede manche zat Herlings er met de start niet goed bij maar werkte zich langzaam maar zeker op naar voren. Richting het eind van de wedstrijd kreeg Herlings nog bezoek van Kevin Strijbos maar wist de Belg achter zich te houden en kwam op een knappe elfde plaats over de finish.

Herlings zal nu terugkeren naar Nederland om daar zo goed mogelijk te herstellen voor de volgende Grand Prix. Deze staat volgend weekend al op het programma in Indonesie!

Daguitslag MXGP Losail, Qatar (tevens tussenstand wereldkampioenschap):
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 32 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
15 Jeffrey Herlings 13 Pnt