Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is hard aan het trainen om zo snel mogelijk weer op zijn oude niveau te zitten.

De winterperiode verliep perfect totdat Herlings in februari een ontsteking in een pees van zijn pols opliep. Toen dit weer genezen was reisde Herlings naar Italie om daar twee dagen te trainen alvorens hij van start ging in de laatste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Ottobiano. In de tijdtraining was hij bloedsnel en veroverde de pole position. In de eerste manche ging het echter al in de tweede ronde mis, Herlings verloor de controle over de motor en kwam ongelukkig ten val. Het gevolg van deze valpartij was een gebroken middenhandsbeentje.

Jeffrey had twaalf dagen voordat de eerste Grand Prix in Qatar op het programma stond. Bij dokter Claes in Belgie werd er een plaatje op de breuk gezet en alles werd gedaan zodat hij in Qatar kon starten. In Qatar weerde Jeffrey zich kranig maar een te harde set up van de voorvork zorgde ervoor dat hij het tempo moest laten zakken en in de eerste manche van rond de tiende plaats terug viel naar een achttiende positie. Tussen de eerste en de tweede manche werden er paar kleine aanpassingen aan de motor doorgevoerd en deze pakten goed uit. In de tweede manche ging hij tot op het tandvlees en hield de schade met een elfde plaats beperkt.

Na de wedstrijd zijn de hechtingen uit zijn hand gehaald en deze begint steeds beter aan te voelen. Dit weekend tijdens de tweede Grand Prix in Indonesie zal Herlings opnieuw proberen om zoveel mogelijk punten te pakken. Na Indonesie heeft hij twee weken rust tot aan de volgende Grand Prix in Argentinie. Tegen die tijd hoopt Herlings weer een flinke stap in de goede richting te hebben gezet. Hij doet er alles aan en werkt hard om de opgelopen achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Het bewijs levert hij hieronder!

Bekijk hieronder een kort filmpje met beelden dat hij een oefening aan het doen is in de sportschool.