Na de zware wedstrijd van Qatar moest Jeffrey Herlings dit weekend opnieuw kijken hoe zijn geblesseerde hand het zou gaan houden tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap in Pangkal Pinang, Indonesie. De vrije training ging positief en Herlings liet een tweede tijd noteren. Later bleek deze training ook meteen de kwalificatie te zijn en daarom mocht de Red Bull KTM-rijder als tweede oprijden naar het starthek.

Met de start zat Jeffrey er meteen goed bij en enkele keren probeerde hij zelfs de koppositie over te nemen van Glenn Coldenhoff. Helaas kon ”The Bullit” het hoge tempo niet volhouden en zakte af naar een vierde positie. Na tien ronden lag Herlings op een achtste plaats toen het misliep. De motor van Herlings groef zich vast in de Indonesische modder en het duurde heel erg lang alvorens hij verder kon. Hierdoor moest Jeffrey genoegen nemen met een zeventiende plaats.

“Het was een loterij en sommige rijders hebben gewonnen en de anderen verloren. Het is erg frustrerend om rond de zesde/zevende positie te rijden en dan vast komen te staan. Ik sta nu al vijftig punten achter in het kampioenschap maar ik geloof er nog steeds in dat ik het in kan halen. Het is een zware start van het seizoen en anders dan we hadden gehoopt maar de blessure en het weer hier dat zijn dingen waar we niks aan kunnen doen. Gelukkig voelde mijn hand wel een stuk beter dan vorige week. Ik hoop dat ik in Argentinië eindelijk voorin mee kan doen, het is een baan die mij wel ligt. Ik denk dat het podium daar best haalbaar is.” aldus Herlings.

 

Uitslag Indonesië MXGP
1 Shaun Simpson 25 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 22 Pnt
3 Clement Desalle 20 Pnt
4 Antonio Cairoli 18 Pnt
5 Rui Concalves 16 Pnt
17 Jeffrey Herlings 4 Pnt

Stand MXGP
1 Antonio Cairoli 68 Pnt
2 Clement Desalle 60 Pnt
3 Tim Gajser 56 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 44 Pnt
5 Jeremy v. Hoorebeek 42 Pnt
17 Jeffrey Herlings 17 Pnt