Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie zijn beste resultaat van dit kampioenschap bij elkaar gereden. Herlings werd in de tweede manche zevende en eindigde in het dagklassement op een negende plaats.

Na de enorme regen en het daardoor ontstane modderfestijn tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Pangkal Pinang waren de omstandigheden twee weken later tijdens de Grand Prix van Argentinie veel beter. Het circuit van Neuquen stond toneel voor de derde ronde van het wereldkampioenschap Motocross 2017. Een technisch, veeleisend circuit met zanddelen dat door Jeffrey Herlings in de week voor de Grand Prix als een voordeel voor de Nederlanders werd uitgelegd. Ook erg fijn voor de rijders was de enorme publieke belangstelling, Indonesië was ook druk bezocht, maar in Argentinië wisten 29.500 toeschouwers de weg naar het circuit te vinden. Voor de door een blessure geplaagde Herlings werd dit zijn beste Grand Prix van dit seizoen.

Tijdens de kwalificatieheat op zaterdag kwam Jeffrey bij de start ten val en moest van achter uit het veld aan zijn wedstrijd beginnen. De drievoudig wereldkampioen MX2 ging in de achtervolging en wist een vijftiende plaats uit het vuur te slepen.

In de eerste manche kende Herlings een start binnen de top 15 en wist deze plaats te consolideren en gedurende de wedstrijd op te klimmen naar de dertiende plaats. Daar aangekomen kon hij de ontketende Antonio Cairoli niet achter zich houden en zakte terug naar de veertiende plaats. Jeffrey bleef door vechten en in de laatste drie ronden wist hij landgenoot Glenn Coldenhoff en Arminas Jasokinis nog te pakken, om uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish te komen.

In de tweede manche zat Herlings nog beter bij met de start en kwam na één ronde door op de achtste plaats. De Red Bull KTM Factory-rijder wist zich hier de hele manche te handhaven en kwam op een zevende plaats over de finish. Hiermee zat hij net achter Max Nagl en voor Romain Febvre.

Herlings: “Door mijn pols en handblessure is het tot nu toe een moeilijk seizoen geweest, in misschien wel de sterkste klasse ter wereld. Dit is het beste weekend dat ik tot nu toe heb gehad maar het is nog lang niet genoeg. We zullen keihard blijven werken en dan zal het hopelijk steeds beter gaan.”

 

Aanstaande zondag zal Herlings van start gaan in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Daguitslag Grand Prix MX2 Argentinie:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Jeremy van Horebeek 42 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 38 Pnt
4 Gautier Paulin 33 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
9 Jeffrey Herlings 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 106 Pnt
2 Antonio Cairoli 96 Pnt
3 Clement Desalle 91 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 84 Pnt
5 Evgeny Bobryshev 82 Pnt
13 Jeffrey Herlings 40 Pnt