Red Bull KTM Factory- rijder Jeffrey Herlings heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Mexico opnieuw een top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche kon de rijder uit Oploo niet in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een veertiende plaats. In de tweede manche ging het beter en wist hij er een negende plaats uit te halen!

De vierde ronde om het FIM wereldkampioenschap motorcross betekende opnieuw een lange reis voor de teams want plaats van handeling was het circuit van Leon in Mexico. waar ze aankwamen in het warme en winderige klimaat van Leon, Mexico. 35000 toeschouwers kwamen er in totaal af op de tweede Zuid Amerikaanse MXGP-wedstrijd in twee weken tijd.

Na zijn prachtige manchezege tijdens de Dutch Masters in Oss vertrok Herlings vol goede moed naar Mexico. De Red Bull KTM-rijder is nog steeds niet helemaal fit en zoekende naar zelfvertrouwen maar met opnieuw een plaats binnen de top tien gloort er licht aan het einde van de tunnel.

In de eerste manche kende Jeffrey een slechte start en kwam na één ronde pas door op een dertiende plaats. Op het verraderlijke circuit kon Herlings niet lekker in zijn ritme komen en slaagde er daarom niet in om het verschil te maken en naar voren te komen. Gedurende de wedstrijd moest hij nog een plaats afstaan en kwam teleurgesteld op een veertiende plaats over de finish.

Met nieuwe motivatie bereidde hij zich voor op de tweede manche. Zijn start was beter en ditmaal slaagde hij erin om de hele manche binnen de top tien te rijden. Lange tijd reed hij in de zware omstandigheden, hitte en ijle lucht door de hoogte, in het kielzog van voormalig MXGP wereldkampioen Romain Febvre en kwam als negende over de finish. Met een 14-9 in de manches eindigde Jeffrey in het dagklassement op een twaalfde plaats.

Aankomende zondag zal Jeffrey aan de start staan bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters in het Gelderse Harfsen en een week later staat de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Italië.

Jeffrey Herlings: “Ik weet niet precies wat er aan de hand was vandaag. Ik wil graag Red Bull KTM bedanken omdat ze me nog steeds net zo steunen als toen we iedere Grand Prix wonnen. Nu moeten we blijven werken en ik zal blijven vechten om binnenkort mee te kunnen met de rijders vooraan in het veld. Nu heb ik een aantal top tien uitslagen gehad, nu richt ik me op de top vijf, dan top drie en dan weer voor de winst.”

 

Daguitslag Grand Prix Mexico:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 40 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Arnaud Tonus 33 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 32 Pnt
12 Jeffrey Herlings 19 Pnt