Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento een vierde plaats weten te behalen. Nadat hij in de eerste manche na een slechte start niet verder kwam dan een veertiende plaats, herpakte de rijder uit Oploo zich in de tweede manche en reed tot in de voorlaatste ronde op een knappe derde plaats. Alleen Grand Prix winnaar Antonio Cairoli kwam er nog langs waardoor Herlings de manche afsloot op een goede vierde plaats.

Het circuit van Pietramurata is een authentiek en natuurlijke harde baan waar Herlings in het verleden al drie maal de MX2 klasse wist te winnen. In de weken tussen de Grand Prix’s van Mexico en deze in Italie had Jeffrey hard getraind en hoopte dan ook dat hij weer een stap voorwaarts zou kunnen zetten!

In de eerste manche zat Jeffrey er niet goed bij na de start en kon pas rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat het niet makkelijk is om in te halen op dit circuit duurde het lang voordat Jeffrey het verschil begon te maken op de rijders voor hem. Na enkele ronden achter Damon Graulus te hebben gezeten wist Herlings een plaats op te schuiven en in de ronden erna lukte het hem om nog meer plaatsen goed te maken en kwam op een veertiende plaats over de finish.

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij was goed weg toen het starthek viel en kwam in de top vijf door de eerste bocht. Vrijwel meteen wist hij landgenoot Glenn Coldenhoff te passeren en stootte door naar een derde plaats. Met Clement Desalle, Gautier Paulin en Arnaud Tonus niet ver achter zich, wist Jeffrey lang stand te houden op een derde plaats. Helaas kreeg de Red Bull KTM-rijder in de voorlaatste ronde een aanval van Antonio Cairoli te verwerken en verloor de derde plaats aan de ontketende Italiaan. Opgeven deed “The Bullet” niet en met een allerlaatste krachtinspanning deed hij in de allerlaatste bocht nog een poging om de derde plaats af te pakken van Evgeny Bobryshev. Dit lukte helaas niet en Jeffrey wist met een vierde plaats zijn beste uitslag dit seizoen tot nu toe te noteren.

Dit is een resultaat waar Jeffrey verder mee kan bouwen. Met 14-4 in de manches eindigde Jeffrey op een achtste plaats in het dagklassement en in de tussenstand is hij opgeklommen naar een twaalfde plaats. Volgend weekend staat de thuis Grand Prix van Jeffrey op het programma in Valkenswaard.

Daguitslag Grand Prix van Italie:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Arnaud Tonus 36 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 34 Pnt
5 Gautier Paulin 33 Pnt
8 Jeffrey Herlings 25 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 201 Pnt
2 Antonio Cairoli 183 Pnt
3 Clement Desalle 151 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 145 Pnt
5 Gautier Paulin 145 Pnt
12 Jeffrey Herlings 84 Pnt