Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft zijn eerste MXGP zege uit zijn carrière binnen weten te halen. In het Letse Kegums wist Herlings beide manches te winnen en liet hiermee zien dat hij ook in de MXGP klasse zijn mannetje kan staan.

Na zijn podiumplaats in de Grand Prix van Valkenswaard werkte Jeffrey samen met zijn team driftig verder om te proberen in Letland nog sterker aan de start te komen. Dit lukte want gelijk op zaterdag gaf hij al zijn visitekaartje af door in de vrije training en in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatieheat startte hij als tweede achter Max Nagl maar moest hem in de beginfase laten gaan. Echter in het tweede deel van de wedstrijd begon hij het gat van zo’n vijf seconden te dichten en sloeg in de laatste ronde toe. Met een agressieve inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie over en gaf de eerste plaats niet meer uit handen. Hiermee veroverde hij de pole position waarmee hij in beide manches op zondag vanaf het binnenste poortje achter het starthek kon starten.

Op zondag zette hij zijn sterke rijden van de zaterdag verder. In de eerste manche rekende hij na de start gelijk af met Clement Desalle en nam de leiding in handen. Met constante rondetijden liep hij steeds verder weg bij de rest van de concurrentie en werd niet meer achter haalt. Met een voorsprong van veertien seconden won hij de eerste manche en pakte hiermee het maximale aantal punten. Na de zege in de eerste manche wist Herlings ook de tweede manche te winnen. Hij rekende na een aantal ronden af met kopstarter Armanis Jasikonis en wist Tim Gajser en Antonio Cairoli achter zich te houden.

Commentaar Jeffrey Herlings: ‘’Ik ben zo blij met deze overwinning. We zijn van ver gekomen en gelukkig is het Red Bull KTM Factory team achter mij blijven staan. Het kampioenschap is nog ver uit beeld maar we blijven vechten en dan zien we wel wat er gebeurd.’’

 

Met een dubbele manchezege pakte Herlings zijn allereerste Grand Prix zege in de MXGP klasse en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een zevende plaats. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Franse Ernee maar voor het zover is zal hij volgende week zondag eerst van start gaan in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum!

Daguitslag Grand Prix Letland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 38 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 38 Pnt
4 Clement Desalle 38 Pnt
5 Gautier Paulin 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 258 Pnt
2 Tim Gajser 241 Pnt
3 Gautier Paulin 220 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 214 Pnt
5 Clement Desalle 210 Pnt
7 Jeffrey Herlings 174 Pnt