Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal opnieuw een manchezege weten te boeken.

Herlings won de eerste manche na een spannend duel met achtvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start en kwam hij een sterke inhaalrace op een tweede plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Op zaterdag was al duidelijk dat Jeffrey zich ook op het circuit van Teutschenthal goed thuis voelde. Hij zette de snelste tijd op de klokken in de pre kwalificatietraining en finishte op een tweede plaats in de kwalificatieheat. Vooral het tweede deel van de kwalificatieheat was zeer positief want toen reed Herlings rondetijden die absoluut snel genoeg waren om op zondag mee te kunnen strijden voor de winst.

De start van de eerste manche was bij het hek niet heel goed maar omdat Jeffrey aan de binnenkant stond, kon hij in de eerste bocht kort afdraaien en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist binnen een aantal ronden de koppositie in handen te nemen. Met snelle rondetijden bouwde hij een kleine voorsprong op maar in het tweede deel van de wedstrijd kwam Antonio Cairoli toch sterk terug. Jeffrey hield het hoofd koel en wist de aanvallen in de slotfase af te slaan, om na een sterk gereden wedstrijd als winnaar over de finish te komen.

Ook in de tweede manche kwam hij niet goed weg bij de start en gleed ook in de eerste bocht nog eens weg. Van rond de tiende plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Herlings knokte voor wat hij waard was en nadat hij Jeremy van Horebeek, Clement Desalle en Gautier Paulin had gepasseerd, kreeg hij de tweede plaats in handen. Opdat moment had Antonio Cairoli al een gat weten te slaan, die Herlings niet meer dichtgereden kreeg. Hij probeerde het een aantal ronden maar omdat hij in de beginfase al vrij veel krachten had verspeeld, koos hij daarna voor een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches eindigde Herlings op een tweede plaats in de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is de rijder uit Oploo opgeklommen naar een zesde plaats. Aanstaande donderdag zal hij starten in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Rhenen en in het weekend erna staat de volgende Grand Prix op de planning in het Franse Ernee.

Daguitslag MXGP Duitsland:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 47 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Romain Febvre 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 305 Pnt
2 Tim Gajser 261 Pnt
3 Gautier Paulin 260 Pnt
4 Clement Desalle 246 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 226 Pnt
6 Jeffrey Herlings 221 Pnt