Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee zijn vechtlust getoond.

In beide manches moest hij een inhaalrace rijden waarbij hij in de eerste manche van buiten de top tien terug kwam naar een vijfde plaats. In de tweede manche moest hij door een val bij de start vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace beginnen. Hij vocht zich als een leeuw naar voren en wist er na een dijk van een inhaalrace wederom een vijfde plaats uit te halen.

Het circuit van Ernee is bijzonder technisch met een losse laag stenen en harde diepe sporen. Op zaterdag liet Jeffrey gelijk al zien dat hij de strijd met de concurrentie aan wilde gaan en trainde als snelste. Door een mindere start in de kwalificatieheat moest hij naar voren komen. Dit deed hij en dankzij een sterk eindschot wist hij zich als derde te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag.

In de eerste manche kwam Jeffrey matig weg bij de start en moest van buiten de top tien terug naar voren zien te komen. Dit betekende dat hij op het technische circuit veel werk te doen had om naar voren te komen. Toen hij eenmaal de aansluiting had met Clement Desalle en Gautier Paulin (4e en 5e man) gleed hij even onderuit waardoor hij net de seconden verloor die hij in de slotfase nodig had om nog verder terug te kunnen komen dan een vijfde plaats. Herlings wist Paulin dus nog te verschalken en kwam aan het achterwiel van vierde man Clement Desalle over de finish.

De tweede manche begon met een tegenslag voor de crosser uit Oploo want hij kwam bij de start ten val en moest vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace beginnen. In een hoog tempo vloog hij naar voren maar zijn inhaalrace stopte toen hij achter vijfde man Jeremy van Horebeek kwam. Toch kon Herlings hem in de laatste ronde passeren en wist de schade te beperken door als vijfde over de finish te komen.

Met tweemaal een vijfde plaats in de manches eindigde Herlings op een zevende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Rusland.

Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Clement Desalle 43 Pnt
2 Antonio Cairoli 42 Pnt
3 Gautier Paulin 37 Pnt
4 Max Nagl 37 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 35 Pnt
7 Jeffrey Herlings 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 347 Pnt
2 Gautier Paulin 297 Pnt
3 Clement Desalle 289 Pnt
4 Tim Gajser 261 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 261 Pnt
6 Jeffrey Herlings 253 Pnt