Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano op een tweede plaats geëindigd. Herlings vocht in beide manches voor de zege met achtvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli maar kon het gevecht niet in zijn voordeel beslissen en kwam in beide manches op een tweede plaats over de finish.

Na de MXGP in Trentino was Ottobiano de tweede Grand Prix die op Italiaanse bodem verreden werd. De elfde grand prix in het zand van Ottobiano werd verreden onder zeer warme omstandigheden met tempraturen die opliepen tot veertig graden.

Na een moeilijke kwalificatieheat op zaterdag waarin de rijder uit Oploo de pits in moest komen om een gebroken voorwiel te laten vervangen, mocht Herlings in beide manches op zondag als twintigste een plaats achter het starthek uitzoeken.

In de eerste manche pakte Jeffrey een goede start en wist tijdens de eerste ronde gelijk verschillende rijders te passeren. Het duurde niet lang voordat hij aan kwam op een tweede plaats en de aanval in kon zetten op Antonio Cairoli. Hierna gingen beide rijders ronden lang wiel aan wiel over het circuit totdat Jeffrey last kreeg van de hitte en af moest haken. Hierdoor ontstond er een gaatje en kwam hij moegestreden op een tweede plaats over de finish.

Ook in de tweede manche zat Jeffrey er goed bij met de start en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. Met een goed en constant tempo wist hij in de tweede ronde door te stoten naar de tweede plaats en in de vijfde ronde wist hij zelfs de koppositie over te nemen van Cairoli. Echter sloeg de Italiaan in de elfde terug waarna hij meteen een gaatje sloeg op Herlings. Moegestreden kwam Jeffrey bij het vallen van de vlag als tweede over de finish en scoorde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Met een 2-2 in de manches werd Jeffrey ook tweede in het dagklassement. In het tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Herlings momenteel de vierde plaats. Volgend weekend wordt de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap verreden in het Portugese Agueda.

Daguitslag MXGP Italië:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 44 Pnt
3 Max Anstie 36 Pnt
4 Romain Febvre 33 Pnt
5 Max Nagl 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 431 Pnt
2 Gautier Paulin 364 Pnt
3 Clement Desalle 361 Pnt
4 Jeffrey Herlings 335 Pnt
5 Tim Gajser 282 Pnt