Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde zijn eerste Dutch Masters titel in de MX1 klasse weten te veroveren. De crosser uit Oploo was helemaal in zijn element en wist beide manches naar zijn hand te zetten.

De finale van de Dutch Masters of Motocross tijdens het Zwarte Cross Festival zorgde ervoor dat de rijders voor vele duizenden mensen hun kunnen konden laten zien. Over het hele weekend kwamen er maar liefst 220.000 mensen op het festival af waarmee de organisatie opnieuw geschiedenis schreef.

Ondanks dat Jeffrey in het begin een beetje sceptisch was over het circuit, omdat deze gedurende het weekend helemaal vlak bleef, viel dit uiteindelijk best wel mee en had hij het goed naar zijn zin. Dit was in de tijdtraining gelijk te zien toen hij op het bosrijke circuit de snelste tijd neer wist te zetten. Later op de dag zette hij ook de kwalificatieheat naar zijn hand, wat ervoor zorgde dat hij in beide manches op zondag vanaf pole position kon vertrekken.

Op zondag werd er in beide manches gestreden om de punten. Jeffrey begon aan de wedstrijd met een voorsprong van 12 punten op Gautier Paulin. Een goed resultaat in de eerste manche zou dus van groot belang zijn om in de tweede manche ontspannen aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Jeffrey kwam in de eerste manche matig weg bij de start maar na een goede eerste ronde kwam hij toch al snel aan op een derde plaats. Vervolgens rekende hij af met Max Anstie en Max Nagl en nam de koppositie in handen. Strak rijdend liep hij weg en won de manche voor Nagl en Gautier Paulin. Na de eerste manche had hij zijn voorsprong uit weten te bouwen naar zeventien punten en stond er dus goed voor in de tweede manche.

Ook in de tweede manche domineerde hij de wedstrijd. Gelijk wist hij Max Nagl van de koppositie te verdringen en ging er als een haas vandoor. Onder luidt gejuich van het publiek in de Loco Arena liep Jeffrey steeds verder weg en werd niet meer achter haalt. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish en verzekerde zich hiermee van de titel.

Na de wedstrijd werd Jeffrey uitgebreid gehuldigd op het podium van de Loco Arena en liet het publiek genieten van een prachtige burn out waarbij zijn achterwiel een flink gat in de bodem draaide! Volgend weekend zal Herlings starten in de Grand Prix van Tsjechie, op het circuit van Loket.

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Lichtenvoorde:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Nagl 44 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Sven van der Mierden 31 Pnt
5 Rick Satink 29 Pnt

Eindstand Dutch Masters of Motocross MX1:
1 Jeffrey Herlings 186 Pnt
2 Gautier Paulin 164 Pnt
3 Max Nagl 121 Pnt
4 Max Anstie 113 Pnt
5 Filip Bengtsson 102 Pnt

Fotocredits: Eric Laurijssen