Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Team heeft de zware slijtageslag van Lommel weten te winnen. Na een gecontroleerde manchezege in de eerste manche moest Herlings tot het uiterste gaan in de tweede manche. Hij vocht een spannend gevecht uit met Antonio Cairoli waarbij beide rijders verschillende keren van positie wisselden. Na een loodzware wedstrijd was het Herlings die aan het langste eind trok en de manche won en hiermee zijn tweede Grand Prix zege in de MXGP klasse veilig wist te stellen.

In de trainingen op zaterdag was het duidelijk dat Jeffrey niets anders wilde dan de Grand Prix winnen. In zowel de vrije training als de pre kwalificatietraining zette hij de snelste tijd op de klokken. In de kwalificatieheat had de crosser uit Oploo veel werk te doen want hij kwam pas rond de tiende plaats uit de start. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar voren en begon in de slotfase het gat tot aan Antonio Cairoli te dichten. In de laatste ronde sloeg hij toe en wist de koppositie van Cairoli over te nemen. In het resterende deel van de ronde gaf hij de eerste plaats niet meer uit handen en veroverde de pole position.

In de eerste manche kende Herlings een hele sterke openingsronde want van rond de tiende plaats kwam hij binnen een ronde terug naar een derde positie. Vervolgens ging hij in de aanval op Antonio Cairoli en ook die wist hij al snel te passeren. Vervolgens nam hij zijn tijd om Coldenhoff te passeren. In het midden van de wedstrijd sloeg hij toe en begon het tempo op te voeren. Coldenhoff volgde goed maar moest op een gegeven moment Antonio Cairoli laten passeren en viel terug naar een derde plaats. Herlings bleef maar doorgaan aan de kop en liep steeds verder weg. Toen Cairoli nog even een keer ten val kwam, was het gat geslagen en kon hij onbedreigd naar de zege rijden voor Cairoli en Coldenhoff.

De tweede manche liep uit op een titanenstrijd tussen Herlings en Cairoli. Meerdere keren wisten beide rijders elkaar te passeren en wilden beiden graag de manchezege pakken. Uiteindelijk was het Herlings die de langste adem had en zijn tweede Grand Prix uit zijn carriere in de MXGP klasse wist te pakken.

Dankzij de Grand Prix zege van Herlings is hij in de tussenstand om het wereldkampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats en kijkt tegen een achterstand aan van 99 punten op Antonio Cairoli. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder op het circuit van Frauenfeld in Zwitserland.

Daguitslag MXGP in Lommel:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt
4 Clement Desalle 31 Pnt
5 Gautier Paulin 29 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 567 Pnt
2 Jeffrey Herlings 468 Pnt
3 Clement Desalle 462 Pnt
4 Gautier Paulin 446 Pnt
5 Tim Gajser 376 Pnt