De eerste wedstrijd van seizoen 2018 in het Italiaanse Riola Sardo is voor Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team uitgelopen op een teleurstelling. Herlings kwam bij de start van de eerste manche ten val en werd hierbij overreden. Gelukkig kwam de crosser uit Oploo er enkel met schaafwonden en kneuzingen aan zijn rug vanaf maar omdat de motor dusdanig veel schade op had gelopen, moest hij gelijk de wedstrijd staken.

Omdat je in de eerste manche in de top 20 moest finishen om een plaats in de superfinale te bemachtigen, was Herlings door zijn niet finish gelijk uitgesloten van deelname in de superfinale. ‘’De valpartij viel op zich mee maar het was minder fijn toen ik overreden werd. Ik heb geluk gehad dat ik er niet veel aan over heb gehouden maar omdat de motor teveel schade had opgelopen, kon ik mijn weg niet verder zetten. Het is jammer dat we niet deel hebben kunnen nemen maar al met al is het een upgrade van deze tijd vorig jaar want toen brak ik in deze periode mijn hand. Ik voel me goed op de motor en volgende week staan er weer,’’ vertelt een optimistische Jeffrey Herlings.

Jeffrey hoeft niet lang te wachten voordat hij zijn revanche kan nemen want volgende week zondag zal hij aan de start komen in de internationale wedstrijd in Hawkstone Park, Engeland.